ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У парку Києва знайшли повішеним голову "Білоруського дому в Україні"

03.08.2021, 10:19
Фото - Білоруський дім в Україні
Фото - Білоруський дім в Україні

У Києві знайшли повішеним у парку очільника громадської організації “Білоруський дім в Україні” Віталія Шишова, який зник вранці 2 серпня.

Про це повідомляється на сайті Нацполіції Києва.

За даними поліції, Віталія Шишова знайшли повішеним 3 серпня у парку неподалік від місця його проживання. Мобільний телефон і особисті речі Віталія поліцейські вилучили з місця події.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за статтею 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство). Поліція зазначає, що перевірятиме всі версії, “в тому числі версію вбивства, замасковану під суїцид”. 

Поліція планує допитати свідків, проаналізувати відеозаписи з камер системи “Безпечне місто”, провести експертиз і слідчі експерименти. 

Також поліція звертається до всіх, хто знав Віталія Шишова, з проханням  надати інформацію про останні тижні його життя, його психоемоційний стан, можливі погрози тощо. Телефон: 098 734 06 46, 097 963 44 74 або 102.

2 серпня громадська організація “Білоруський дім в Україні” повідомила про зникнення зранку Віталія Шишова. В організації припускали, що він міг вийти на пробіжку (у його помешканні не знайшли спортивних речей) і не повернувся. Проте, зазначала організація, з його номера зробили кілька так званих “глухарів”, однак потім зв'язатися з ним було неможливо. Більше Шишов на зв’язок не виходив. На місці, де він завжди бігав, його не виявили. Поліція тоді розпочала його пошуки.

У коментарі Суспільному заступник голови “Білоруського дому в Україні” Родіон Батулін розповів, що про зникнення Шишова повідомила організації його дівчина близько першої години дня, “запідозривши щось неладне”.

Також він зазначив, що раніше за Віталієм і його дівчиною неодноразово помічалося ведення спостереження зі сторони невідомих осіб, а також стеження з автомобілів: “Також були провокації - підходили люди з петличками, задавали незручні й незрозумілі питання стосовно їхньої діяльності тут (в Україні — ред.) і на території Білорусі”.

“Білоруський дім в Україні” - некомерційна громадська організація, створена для допомоги білорусам і всім постраждалим від режиму так званого президента Білорусі Олександра Лукашенка в Україні.

Як повідомляє ВВС, Друг та колега Шишова Юрій Щучко, який був серед волонтерів, які допомагали шукати тіло, повідомив, що Шишов займався верифікацією білорусів, які в'їжджали на територію України.

"Нас співробітники спецслужб українських в негласних бесідах попереджали, що агентура КДБ Білорусі в Україні є, і її стає більше, в тому числі за рахунок потоку біженців. Потік біженців неможливо контролювати", - пояснював він в ефірі телеканалу Україна 24.

"Віталій в тому числі займався верифікацією цих людей. Він був нашою контррозвідкою. В більш приватному розумінні. І так, ми знали, що на нас полюють", - заявив він.

За словами Щучка, на насильницьку смерть вказували сліди побоїв на обличчі Шишова. Він повідомив, що представники правоохоронних органів підтвердили, що в нього був зламаний ніс.

"Я підозрюю, що це спецслужби КДБ або служби спецоперацій, - розповів Щучко. - У нього було погане передчуття, ми зідзвонювалися з ним минулого тижня, він говорив - якщо що, подбаєш про Божену (дівчина - Шишова)".

Liked the article?
Help us be even more cool!