ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Білорусі силовики прийшли в редакцію недержавної "Регіональної газети"

19.07.2021, 17:49
Фото – Регіональна газета
Фото – Регіональна газета

У Білорусі (Молодечне) силовики прийшли 19 липня в редакцію недержавної “Регіональної газети”, повідомляє Інтерфакс-Захід.

“Силовики прийшли в редакцію недержавної “Регіональної газети” в Молодечному. Співробітники видання Зоя Хруцька і Анастасія Уткіна не виходять на зв'язок. Очевидці повідомляють, що в редакції люди в штатському”, – повідомляє Білоруська асоціація журналістів (БАЖ).

Крім того, за даними БАЖ, силовики прийшли до головного редактора “Регіональної газети” Олександра Манцевича. Його з дружиною відвезли на допит.

Як повідомляв ІМІ, 18 липня БАЖ повідомила, що в Білорусі за 10 днів у редакціях ЗМІ та в їхніх співробітників проведено понад 60 обшуків.

14 липня по всій Білорусі відбулися масові обшуки та затримання активістів, правозахисників та журналістів. Зокрема, обшуки відбулися в офісах щонайменше 13 громадських організацій, серед яких правозахисний центр “Вясна”, Білоруська асоціація журналістів, благодійний проєкт “Імена”, рух “За свободу”, Центр правової трансформації Lawtrand, Білоруський Гельсінський комітет, Асоціація білорусів світу “Батьківщина”, “Гендерні перспективи”, Офіс європейської експертизи й комунікацій, Союз білоруських письменників, Білоруський народний фронт, Центр економічних досліджень BEROC.

16 липня в Білорусі силовики прийшли з обшуками до журналістів, які співпрацюють з телеканалом “Белсат”. 

Цього ж дня в Мінську в офісі білоруської служби Радіо Свобода під час обшуку силовики виламали кілька дверей та винесли з приміщення техніку.

Liked the article?
Help us be even more cool!