ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Білорусі силовики побили ще кілька журналістів

12.08.2020, 10:56
Фото – Белсат
Фото – Белсат

У Білорусі 11 серпня відразу кілька журналістів постраждали від дій силовиків, повідомляє “Белсат”.

Так, у Мінську напали на знімальну групу BBC. У всіх були акредитації, жилети “Преса” та посвідчення. Група чоловіків у чорній уніформі без розпізнавальних знаків зажадала акредитацію, чоловік зірвав картку з шиї кореспондента, вирвав з рук камеру і спробував зламати її. На прохання повернути картку акредитації двоє почали бити оператора та завдавати ударів по його камері.

У Гродно затримано журналіста Hrodna.life Руслана Кулевіча разом з дружиною. Під час затримання Руслана сильно побили. Пізніше вагітну дружину відпустили.

Також у Гродно затримано і побито журналіста й музиканта Алеся Денисова. У нього розбите обличчя, пошкоджена нога.

Журналіста Дмитра Казакевича засудили на 10 діб, журналіста Стаса Івашкевича випустили: був побитий, засуджений до 30 базових величин.

Досі невідомо, де перебувають журналісти “Белсату” Олена Дубовик, Тетяна Белашова, Віталій Дубик, Володимир Луньов.

Як повідомляв ІМІ, 9 серпня в Білорусі зник журналіст-розслідувач і ведучий авторської програми на телеканалі “Белсат” Стас Івашкевич. 

У Білорусі під час масових протестів після президентських виборів кілька журналістів перестали виходити на зв’язок, зокрема журналіст “Медузи” Максим Солопов, зник зв’язок з фотокореспондентом МІА Россия Сегодня Іллею Піталевим, затримано головного редактора білоруського видання “Наша нива” Єгора Мартиновича.

10 серпня кореспондентка “Нашої ниви” Наталія Лубневська, яка висвітлювала протести в Мінську, була поранена гумовою кулею в коліно.

10 серпня “Білоруська асоціація журналістів” заявила, що президентська виборча кампанія – 2020 відбулася в умовах безпрецедентного тиску на журналістів.

ІМІ підготував список випадків порушень свободи слова і прав журналістів, які сталися в день голосування в Білорусі та 10 серпня.

Liked the article?
Help us be even more cool!