ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Білорусі зник журналіст, який зробив розслідування про жінок Лукашенка

11.08.2020, 16:49
Фото – скриншот з відео Белсату
Фото – скриншот з відео Белсату

У Білорусі зник журналіст-розслідувач і ведучий авторської програми на телеканалі “Белсат” Стас Івашкевич. Востаннє з ним був зв’язок 9 серпня.

Про це повідомляється 11 серпня на фейсбук-сторінці російського видання “Проект”.

Стас разом зі своїми колегами з “Проекту” випустив 8 серпня сюжет про жінок Олександра Лукашенка, і в журналістів “є підстави вважати, що зараз це може стати приводом для додаткового тиску на нього з боку білоруської влади”.

“Востаннє Стас зв'язувався з колегами 9 серпня о пів на десяту вечора. Він сказав, що його затримали й везуть в ізолятор на вулиці Окрестина. Відтоді більше про його долю нічого не відомо: адвоката не пустили в ізолятор і не дали жодної інформації про те, де перебуває журналіст”, – йдеться в повідомленні.

Як повідомляє “Проект”, під час підготовки матеріалу про жінок Лукашенка Стаса та його колег вже затримували.

“Ми побоюємося, що зараз те затримання може виявитися обтяжувальною обставиною для журналіста. Вже після виходу матеріалу ми помічали зовнішнє спостереження за журналістами його команди”, – йдеться в повідомленні.

Редакція просить усіх, кому відомо що-небудь про перебування Івашкевича, зв'язатися з ними.

“Проект” вимагає від влади Білорусі надати інформацію про перебування їхніх колег і звільнити їх.

Як повідомляв ІМІ, у Білорусі під час масових протестів після президентських виборів кілька журналістів перестали виходити на зв’язок: журналіст “Медузи” Максим Солопов, зник зв’язок з фотокореспондентом МІА Россия Сегодня Іллею Піталевим, затримано головного редактора білоруського видання “Наша нива” Єгора Мартиновича.

10 серпня кореспондентка “Нашої ниви” Наталія Лубневська, яка висвітлювала протести в Мінську, була поранена гумовою кулею в коліно.

10 серпня “Білоруська асоціація журналістів” заявила, що президентська виборча кампанія – 2020 відбулася в умовах безпрецедентного тиску на журналістів.

ІМІ підготував список випадків порушень свободи слова і прав журналістів, які сталися в день голосування в Білорусі та 10 серпня.

Liked the article?
Help us be even more cool!