ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Мінську внаслідок обстрілу гумовою кулею поранено журналістку

10.08.2020, 22:09
Фото – Радіо Свобода
Фото – Радіо Свобода

У Мінську (Білорусь) 10 серпня внаслідок обстрілу поранено журналістку видання “Наша нива” Наталю Лубневську. Про це повідомляє Білоруська асоціація журналістів та телеграм-канал “Наша нива”.

Інцидент стався біля гіпермаркету “Корона” на вулиці Кальварійській. У цей час там відбувалася акція протесту проти офіційних результатів виборів. По протестантах відкрили вогонь люди у формі кольору хакі з боку моста на вулиці Кальварійській.

Наталя Лубневська була поранена гумовою кулею в ногу. Її з місця подій забрала швидка допомога. 

Інша куля зрізала бейдж журналістці TUT.BY. Журналісти стояли групою, були одягнені в жилетки для преси й носили бейджі. 

“Є підстави вважати, що стріляли в них цілеспрямовано”, – повідомляє БАЖ.

Нагадаємо, 9 серпня в Білорусі відбулися вибори президента. Центральна виборча комісія країни повідомила, що, за попередніми даними, чинний президент Олександр Лукашенко набирає 80,23%, в опозиційного кандидата Світлани Тихановської – 9,90% голосів. Вона не визнає ці цифри та заявила про готовність до довгострокових протестів по всій Білорусі.

ІМІ підготував список випадків порушень свободи слова і прав журналістів, які сталися в день голосування в Білорусі та 10 серпня.

Liked the article?
Help us be even more cool!