ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Мінську під час протестів зникли й постраждали кілька журналістів

11.08.2020, 11:38
Фото – Білоруський інформаційний центр
Фото – Білоруський інформаційний центр

У Білорусі під час масових протестів після президентських виборів кілька журналістів перестали виходити на зв’язок, повідомляє Радіо Свобода.

Зокрема, вже понад добу не можуть зв’язатися з журналістом “Медузи” Максимом Солоповим. Він був затриманий у Мінську ввечері 9 серпня і, за словами колег, сильно побитий. Де він перебуває зараз, невідомо. Правозахисники припускають, що Солопов у СІЗО в Жодино. Інформації від правоохоронних органів Білорусі щодо нього немає.

Також з вечора 10 серпня зник зв’язок з фотокореспондентом МІА “Россия сегодня” Іллею Піталевим. Уночі 10 серпня було затримано головного редактора білоруського видання “Наша нива” Єгора Мартиновича. Він встиг відправити колегам сигнал SOS. Після цього зв’язок з ним зник.

У понеділок, 10 серпня, кореспондентка “Нашої ниви” Наталія Лубневська, яка висвітлювала протести в Мінську, була поранена гумовою кулею в коліно. Журналістку довелося госпіталізувати.

“МБХ медіа” повідомляє, що постраждав кореспондент видання Олександр Скрильніков: його зачепила світло-шумова граната.

Як повідомляв ІМІ, 10 серпня “Білоруська асоціація журналістів” заявила, що президентська виборча кампанія – 2020 відбулася в умовах безпрецедентного тиску на журналістів.

ІМІ підготував список випадків порушень свободи слова і прав журналістів, які сталися в день голосування в Білорусі та 10 серпня.

Liked the article?
Help us be even more cool!