ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Білорусі після 15 діб арешту випустили одну з журналісток TUT.by

31.05.2021, 14:34
Фото - скріншот з відео Радіо Свобода
Фото - скріншот з відео Радіо Свобода

У Білорусі після 15 діб адміністративного арешту випустили журналістку TUT.by Любов Касперович.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на білоруську редакцію Радіо Свобода.

Журналістку затримали під час спроби взяти інтерв’ю у друзів одного з 12 звинувачених у “справі студентів” ще 14 травня. Її звинуватили в участі у несанкціонованому масовому заході.

В інтерв’ю Радіо Свобода Касперович розповіла, що увесь цей була у тому самому одязі, в якому її затримали. Передачу від рідних їй віддавати відмовилися, навіть зубну щітку - віддали лише пачку масок. 

У камері було 15 людей - на 12 квадратних метрів площі, у тому числі бездомна жінка. За деякий час журналістку перевели в іншу камеру з чотирма жорсткими лежаками без постілі - на п’ятьох людей. Спати іноді доводилось на підлозі, тому що на лежаках, за її словами, спати було неможливо. Прогулянок і душу їм не пропонували - пройтися можна було лише кругами по камері, а гігієнічні потреби вирішувати за допомогою пляшки води. 

“У певні моменти мені здавалось, що все це не відбувається насправді, що це якась симуляція... Напевно, я (після цього досвіду) стала сильнішою”, - зазначила журналістка.

Як повідомляв ІМІ, 18 травня Міністерство інформації Білорусі обмежило доступ до інтернет-ресурсів TUT.BY. 

Того ж дня портал TUT.BY повідомив, що до його офісу прийшли співробітники департаменту фінансових розслідувань Комітету державного контролю. Також силовики прийшли до кількох редакторів, зокрема до головної редакторки порталу Марини Золотової. 

Департамент фінансових розслідувань Комітету державного контролю порушив щодо посадових осіб ТОВ “ТУТ БАЙ МЕДІА” (портал TUT.BY) кримінальну справу про ухилення від сплати податків в особливо великому розмірі. Справу порушено за ч. 2 ст. 243 КК (ухилення від сплати сум податків, зборів в особливо великому розмірі). Затримано 15 осіб.

З 19 січня 2021 року TUT.BY втратив статус ЗМІ.

Із грудня 2020 року Економічний суд Мінська ухвалив рішення про позбавлення порталу TUT.BY статусу засобу масової інформації. Зі свого боку портал подав апеляційну скаргу на рішення Економічного суду Мінська.

29 вересня 2020 року Міністерство інформації Білорусі позбавило на три місяці з 1 жовтня видання TUT.BY статусу засобу масової інформації.

18 вересня 2020 року міністерство звернулося до суду з позовом про припинення випуску видання TUT.BY.

Liked the article?
Help us be even more cool!