ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Twitter заблокував "новий акаунт Протасевича" (оновлено)

12.07.2021, 10:39
Фото – скріншот з Twitter
Фото – скріншот з Twitter

Соцмережа Twitter заблокувала “новий акаунт Романа Протасевича”, створений минулого тижня, повідомляє Радіо Свобода

Точний час блокування і причина наразі невідомі: під час спроби перейти на обліковий запис з’являється напис: “Дію облікового запису призупинено”.

Екс головний редактор телеграм-каналу Nexta Роман Протасевич, затриманий у Білорусі після примусової посадки літака і переведений нещодавно під домашній арешт, “з’явився” в мережі 7 липня. В акаунті від його імені було опубліковане відео з прогулянки, де автор просить ставити йому запитання.

Один з користувачів попросив Протасевича подати знак: якщо він пише повідомлення під контролем, то написати, скажімо, два розділових знаки поспіль. Пізніше в одному з твітів з’явилися два дефіси замість тире.

Від самого початку незрозуміло, хто насправді контролював “новий обліковий запис Протасевича” у Twitter. Білоруське законодавство забороняє особам, які перебувають під домашнім арештом, користуватися телефоном чи інтернетом або ж виходити на вулицю.

Оновлено: станом на 15 годину 12 липня Twitter розблокував акаунт, повдіомляє Громадське.

Як повідомляв ІМІ, Романа Протасевича затримали 23 травня. Він був пасажиром літака рейсу Афіни – Вільнюс, який сів у Мінську через повідомлення про бомбу на борту. Після огляду білоруські поліцейські його заарештували. Ryanair отримав вказівки від білоруських авіадиспетчерів посадити літак у Мінську. За дорученням Лукашенка для ескорту літака в небо підняли військовий винищувач МіГ-29.

Разом із Протасевичем силовики затримали його дівчину Софію Сапегу.

Роман Протасевич звинувачується владою Білорусі в злочинах за ч. 1 ст. 293 (“Організація масових заворушень”), ч. 1 ст. 342 (“Організація або активна участь в групових діях, які грубо порушують громадський порядок”) і ч. 3 ст. 130 КК (“Розпалювання соціальної ворожнечі”).

Низка білоруських правозахисних організацій визнала Протасевича та Сапегу політв’язнями. 

ЄС та США засудили затримання Романа Протасевича.

24 травня один з провладних білоруських телеграм-каналів опублікував відео з Романом Протасевичем. На відео Протасевич каже, що в нього немає проблем зі здоров'ям, з ним поводяться коректно. Зараз він дає свідчення і співпрацює зі слідством.

3 червня в Білорусі державний телеканал ОНТ поширив фрагменти "інтерв’ю" з Романом Протасевичем. На відео Протасевич нібито повністю визнає свою провину. Рідні та соратники білоруса переконані, що запис зробили після катувань та тиску.

25 червня стало відомо, що Протасевича та Сапегу перевели під домашній арешт. Слідчий комітет Білорусі заявив, що вони уклали угоду зі слідством.

Liked the article?
Help us be even more cool!