ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Протасевич і Сапега уклали досудову угоду зі слідством – СК Білорусі

25.06.2021, 16:17
Фото – unn.com.ua
Фото – unn.com.ua

Опозиційний журналіст Роман Протасевич і Софія Сапега уклали досудову угоду про співпрацю зі слідством. Про це повідомляє УНН з посиланням на Слідчий комітет Білорусі.

"Обвинувачені дають послідовні свідчення і відповідно до законодавства вони раніше звернулися з клопотанням про укладення досудової угоди про співпрацю зі слідством. У клопотанні вони зобов'язалися сприяти попередньому слідству в розслідуванні злочинів, викритті співучасників, здійснювати все можливе для загладжування шкоди, заподіяної злочинами", – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що з огляду на це і після розгляду звернення обвинувачених про зміну запобіжного заходу слідство визнало за можливе змінити його на домашній арешт.

Як повідомляв ІМІ, що Романа Протасевича і Софію Сапегу, яких місяць тому затримали після примусової посадки літака в Мінську, перевели на домашній арешт.

Романа Протасевича затримали 23 травня. Він був пасажиром літака рейсу Афіни – Вільнюс, який сів у Мінську через повідомлення про бомбу на борту. Після огляду білоруські поліцейські його заарештували. Ryanair отримав вказівки від білоруських авіадиспетчерів посадити літак у Мінську. За дорученням Лукашенка для ескорту літака в небо підняли військовий винищувач МіГ-29.

Разом із Протасевичем силовики затримали його дівчину Софію Сапегу.

Низка білоруських правозахисних організацій визнала Протасевича та Сапегу політв’язнями. 

ЄС та США засудили затримання Романа Протасевича.

Увечері 24 травня один з провладних білоруських телеграм-каналів опублікував відео з Романом Протасевичем. На відео Протасевич каже, що в нього немає проблем зі здоров'ям, з ним поводяться коректно. Зараз він дає свідчення і співпрацює зі слідством.

3 червня в Білорусі державний телеканал ОНТ поширив фрагменти "інтерв’ю" з Романом Протасевичем. На відео Протасевич нібито повністю визнає свою провину. Рідні та соратники білоруса переконані, що запис зробили після катувань та тиску.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!