ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Трамп закликав позбавити Пулітцерівської премії авторів статей про змову з Росією

08.05.2020, 13:00
Фото – AP / Evan Vucc
Фото – AP / Evan Vucc

Президент США Дональд Трамп заявив журналістам у Білому домі, що в лауреатів Пулітцерівської премії, які писали про змову його штабу з Росією, потрібно відібрати нагороди. Про це повідомляє НВ з посиланням на The Washington Times.

За словами Трампа, в статтях, за які були присуджені премії, міститься неправдива інформація.

“Пулітцерівські премії мають бути повернуті, тому що ви знаєте, що вони були присуджені несправедливо. Пулітцерівський комітет або будь-хто інший, хто вручає призи, будуть зганьблені до того часу, поки вони не заберуть їх назад. Тому що вони [журналісти] отримали Пулітцерівські премії за те, що в підсумку виявилося фейковими новинами”, – сказав Трамп.

На його думку, ті, кого відзначено Пулітцером цього року, “не журналісти, а шахраї”, яких потрібно змусити повернути премії назад, тому що “всі вони були неправі”.

“Ви переконалися в цьому сьогодні, після публікації нових документів. У них абсолютно очевидно, що не було жодної змови з Росією”, – заявив президент.

Як зазначає видання, під публікацією нових документів розуміється припинення розслідування кримінальної справи проти колишнього радника Трампа з національної безпеки Майкла Флінна. Справа проти Флінна була однією з основних складових розслідування про російське втручання в американські вибори 2016 року, перемогу в яких здобув Трамп.

Лауреатів Пулітцерівської премії оголосили в США 4 травня. Серед переможців опинилися журналісти газети The New York Times, що отримали відразу три нагороди.

Як зазначили в оргкомітеті премії, видання було відзначено в номінації “Міжнародна журналістика” “за серію захопливих історій, які написані з великим ризиком і викривають хижацтво режиму Володимира Путіна”.

Як повідомляв ІМІ, співробітники американської газети The New York Times стали лауреатами Пулітцерівської премії 2020 року за вісім матеріалів про режим президента Росії Володимира Путіна, серед яких є публікації про вбивство українського військового Івана Мамчура на замовлення ФСБ.

Liked the article?
Help us be even more cool!