ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналісти NYT отримали Пулітцерівську премію за матеріали про Україну і режим Путіна

05.05.2020, 10:05
Фото – chytay-ua.com
Фото – chytay-ua.com

Співробітники американської газети The New York Times стали лауреатами Пулітцерівської премії 2020 року за вісім матеріалів про режим президента Росії Володимира Путіна, серед яких є публікації про вбивство українського військового Івана Мамчура на замовлення ФСБ.

Про це повідомляється на сайті самої премії в категорії "Пулітцерівська премія – 2020 за міжнародний репортаж", повідомляє Укрінформ.

"Співробітники The New York Times – за набір захопливих історій, написаних з великим ризиком, які викривають хижаків режиму Володимира Путіна", – йдеться в описі переможця.

Серед восьми матеріалів є також і текст про вбивство у 2016 році українського військового Івана Мамчура на замовлення ФСБ Росії.

Решта репортажів стосуються втручання Кремля в справи інших країн, спроби отруєння бізнесмена в Болгарії, російської активності в Лівії й Центральноафриканській Республіці та бомбардування лікарень у Сирії російськими літаками.

Як нагадує інформагентство, 37-річного Івана Мамчура, який працював у Рівненському слідчому ізоляторі майором внутрішньої служби, застрелили у вересні 2016 року в коридорі житлового будинку.

6 березня 2020 року Рівненський міський суд засудив агента ФСБ Олега Смородинова до 12 років позбавлення волі. Слідство встановило, що раніше двічі судимого громадянина України Смородинова у січні-лютому 2016-го завербували співробітники ФСБ в Москві. У вересні того ж року, після того як колишній атовець Мамчур відмовився працювати на російські спецслужби, Смородинов застрелив його з пістолета в під'їзді будинку. За це кілер отримав близько 5 тисяч доларів і 300 тисяч російських рублів. Крім того, співробітники ФСБ обіцяли влаштувати його на роботу в поліцію окупованого Криму. Смородинов отримав список українських військових, яких він мав ліквідувати. На суді Смородинов визнав свою провину.

Liked the article?
Help us be even more cool!