ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Трамп і Ердоган вимагають розкриття "всіх аспектів" убивства саудівського журналіста

22.10.2018, 10:45
Фото - AFP/Радіо Свобода

Президенти США Дональд Трамп і Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган домовилися, що вбивство журналіста Джамаля Хашкаджі в консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі має бути повністю роз’яснене. Про це повідомила 22 жовтня прес-служба президента Туреччини, повдіомляє Радіо Свобода з посиланням на агентство Anadolu.

“Ердоган і Трамп погодилися, що справа Хашкаджі має бути розібрана з усіма аспектами”, – заявила прес-служба.

Наприкінці минулого тижня турецький президент заявив, що 23 жовтня оприлюднить “голу правду” про вбивство дисидента.

Як повідомляв ІМІ, 20 жовтня влада Саудівської Аравії визнала, що журналіст Джамаль Хашкаджі був убитий в її консульстві в Стамбулі. У заяві, яка пролунала на державному телеканалі Саудівської Аравії, вказано, що журналіст загинув унаслідок “бійки” в консульстві.

3 жовтня саудівський журналіст Джамаль Хашкаджі, відомий своєю критикою влади Саудівської Аравії, зник після візиту до консульства Саудівської Аравії в Стамбулі.

Туреччина припускає, що журналіста могли вбити в консульстві, а тіло вивезти. За даними турецької влади, Хашкаджі не покидав територію консульства. Проте представники Саудівської Аравії заперечують, що Хашкаджі перебував у консульстві.

8 жовтня Туреччина надіслала Саудівській Аравії запит, аби провести обшуки в консульстві в межах розслідування зникнення журналіста The Washington Post Джамаля Хашкаджі.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган виступив з вимогою від Ер-Ріяда про надання доказів про те, що журналіст Джамаль Хашкаджі, який зник минулого тижня, залишив саудівське консульство в Стамбулі.

9 жовтня МЗС Саудівської Аравії дало дозвіл на проведення слідчих дій турецьких правоохоронців у консульстві в Стамбулі у зв’язку зі зникненням саудівського опозиційного журналіста Джамаля Хашкаджі.

10 жовтня турецькі ЗМІ опублікували зображення 15 осіб, які прибули до Туреччини і можуть бути причетні до зникнення опозиційного саудівського журналіста Джамаля Хашкаджі.

10 жовтня президент США Дональд Трамп заявив, що провів розмову з представниками влади Саудівської Аравії через зникнення опозиційного саудівського журналіста Джамаля Хашкаджі із саудівського консульства в Туреччині.

13 жовтня CNN повідомив, що Туреччина має аудіовізуальні докази того, що саудівський опозиційний журналіст Джамаль Хашкаджі був убитий у консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі.

16 жовтня державний секретар США Майк Помпео прибув до Саудівської Аравії, де матиме переговори з королем у справі опозиційного саудівського журналіста Джамаля Хашкаджі.

16 жовтня турецьке слідство встановило, що тіло зниклого саудівського журналіста Джамаля Хашкаджі було розрізано на частини на території консульства Саудівської Аравії у Стамбулі, де стався інцидент.

Liked the article?
Help us be even more cool!