ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Туреччині з’ясовують обставини смерті журналіста в консульстві Саудівської Аравії у Стамбулі

08.10.2018, 10:37
Фото - AP / Радіо Свобода

У Туреччині з’ясовують обставини смерті саудівського журналіста в консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі, повідомляє Радіо Свобода.

Президент Реджеп Таїп Ердоган заявив, що чекає на остаточний звіт прокуратури про розслідування смерті Джамаля Хашокджі.

За його словами, правоохоронці вивчають записи камер спостереження і відслідковують дані про прибуття і відбуття осіб в аеропортах.

Напередодні помічник президента Туреччини Ясін Актай сказав Reuters, що турецькі правоохоронці вважають: до справи майже напевно причетна група з 15 саудівських громадян.

Іще один неназваний турецький посадовець заявив, що Хашокджі, найімовірніше, вбив саудівський загін, що прибув спеціально для цього вбивства.

Ці заяви пролунали після того, як Reuters і видання “Нью Йорк Таймз” процитували неназвані турецькі джерела, які стверджували, що журналіста вбили в саудівському дипломатичному представництві в Стамбулі.

Джамаль Хашокджі, колишній редактор газети, минулого року виїхав із Саудівської Аравії, заявивши, що побоюється помсти за свою дедалі гострішу критику політики його країни в перебігу війни в Ємені і придушення інакомислення.

2 жовтня він зайшов до саудівського консульства в Стамбулі, щоб, за повідомленнями, отримати документ про розлучення в попередньому шлюбі, необхідний для укладення нового шлюбу. Його наречена, громадянка Туреччини, що прийшла з ним до будівлі, але залишилася чекати його на вулиці, каже, що з консульства він уже не вийшов.

У консульстві всі звинувачення назвали необґрунтованими. Засоби інформації процитували слова принца Мухаммада бін Салмана, крон-принца і першого віце-прем’єра Саудівської Аравії, який фактично керує країною: “Нам немає що ховати”.

Міністерство закордонних справ Туреччини викликало посла Саудівської Аравії для пояснень із приводу зникнення Джамаля Хашокджі, яке сталося в час і так уже напружених відносин між двома країнами.

Liked the article?
Help us be even more cool!