ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Турецькі ЗМІ назвали підозрюваних у зникненні саудівського журналіста

10.10.2018, 13:33
Фото - AP/Радіо Свобода

Турецькі ЗМІ опублікували дані про осіб, прибулих до країни, які можуть бути причетні до зникнення опозиційного саудівського журналіста Джамаля Хашкаджі. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Hurriyet.

“Ціллю “групи вбивць”, яка складалася з 15 членів, був саудівський журналіст Джамаль Хашкаджі”, – повідомило видання.

Журналісти оприлюднили 15 фото з камер зовнішнього спостереження та назвали імена, час прибуття до Туреччини та відбуття.

Усі 15 чоловіків, вік яких від 30 до 47 років, прибули до країни повітряним шляхом – чартерними рейсами або на приватних літаках, рано-вранці або в обідній час 3 жовтня, ввечері того ж дня в різний час усі вони покинули країну.

Фото - hurriyetdailynews.com

Як повідомляв ІМІ, 3 жовтня саудівський журналіст Джамал Хашкаджі, відомий своєю критикою влади Саудівської Аравії, зник після візиту до консульства Саудівської Аравії в Стамбулі.

Туреччина припускає, що журналіста могли вбити в консульстві, а тіло вивезти.

За даними турецької влади, Хашкаджі не покидав територію консульства. Проте представники Саудівської Аравії заперечують, що Хашкаджі перебував у консульстві.

8 жовтня Туреччина надіслала Саудівській Аравії запит, аби провести обшуки в консульстві в межах розслідування зникнення журналіста The Washington Post Джамаля Хашкаджі.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган виступив з вимогою від Ер-Ріяда про надання доказів про те, що журналіст Джамаль Хашкаджі, який зник минулого тижня, залишив саудівське консульство в Стамбулі.

9 жовтня МЗС Саудівської Аравії дало дозвіл на проведення слідчих дій турецьких правоохоронців у консульстві в Стамбулі у зв’язку зі зникненням саудівського опозиційного журналіста Джамаля Хашкаджі.

Liked the article?
Help us be even more cool!