Ткаченко: Насамперед ми маємо ухвалити закон про медіа

09.06.2020, 12:34
Фото - mediapravo.com

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко наголошує на необхідності ухвалення закону про медіа, який, на його думку, є важливим в умовах гібридної війни.

Про це він написав на своїй сторінці у фейсбуку, повідомляє Укрінформ.

“У першу чергу ми маємо прийняти закон про медіа. Він індустріальний та вводить не тільки нові правила регуляції ринку, а й узагалі декларує, що, окрім телебачення та друкованих ЗМІ, існує інтернет, онлайн-платформи. Досягнувши консенсусу з індустрією та європейськими партнерами, ми допрацюємо його. Вочевидь, зробивши більш ліберальним та з визначенням, що таке мова ворожнечі”, – зазначив Ткаченко.

Як повідомляв ІМІ, 19 травня Верховна Рада відправила законопроєкт №2693 "Про медіа" на доопрацювання в Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики.

У квітні Олександр Ткаченко повідомив, що до законопроєкту №2693 "Про медіа" внесуть зміни й перепишуть у ньому розділ про діяльність онлайн-ЗМІ.

27 грудня 2019 року група народних депутатів зареєструвала законопроєкт №2693 "Про медіа". Новий законодавчий акт має стати комплексним документом, що прийде на зміну кільком медійним законам.