ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ткаченко: Насамперед ми маємо ухвалити закон про медіа

09.06.2020, 12:34
Фото - mediapravo.com
Фото - mediapravo.com

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко наголошує на необхідності ухвалення закону про медіа, який, на його думку, є важливим в умовах гібридної війни. 

Про це він написав на своїй сторінці у фейсбуку, повідомляє Укрінформ.

“У першу чергу ми маємо прийняти закон про медіа. Він індустріальний та вводить не тільки нові правила регуляції ринку, а й узагалі декларує, що, окрім телебачення та друкованих ЗМІ, існує інтернет, онлайн-платформи. Досягнувши консенсусу з індустрією та європейськими партнерами, ми допрацюємо його. Вочевидь, зробивши більш ліберальним та з визначенням, що таке мова ворожнечі”, – зазначив Ткаченко.

Як повідомляв ІМІ, 19 травня Верховна Рада відправила законопроєкт №2693 "Про медіа" на доопрацювання в Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики.

У квітні Олександр Ткаченко повідомив, що до законопроєкту №2693 "Про медіа" внесуть зміни й перепишуть у ньому розділ про діяльність онлайн-ЗМІ.

5 лютого 2020 року Комітет Верховної Ради з питань свободи слова більшістю голосів представників фракції "Слуга народу" підтримав законопроєкт №2693 "Про медіа" і рекомендував парламенту ухвалити його в першому читанні. Водночас комітет не підтримав альтернативний проєкт закону №2693-1 "Про медіа", авторами якого є представники фракції "Європейська солідарність".

Юрист ІМІ Алі Сафаров пропонував комітету повернути законопроєкт на доопрацювання, оскільки вважає, що ухвалення законопроєкту створить правовий хаос. 

27 грудня 2019 року ІМІ зробив експертну оцінку драфту цього законопроєкту і рекомендував розробникам винести текст на публічне обговорення і провести широкі консультації з медіаекспертним середовищем.

27 грудня 2019 року група народних депутатів зареєструвала законопроєкт №2693 "Про медіа". Новий законодавчий акт має стати комплексним документом, що прийде на зміну кільком медійним законам.

Liked the article?
Help us be even more cool!