ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ткаченко сподівається, що Рада ухвалить закон про медіа після виборів

21.10.2020, 16:03
Фото – i-micronews.com
Фото – i-micronews.com

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко сподівається, що Верховна Рада після місцевих виборів ухвалить законопроєкти про медіа.

Про це він сказав 21 жовтня на засіданні комісії з питань координації виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, повідомляє Укрінформ.

“У нас законопроєкт про медіа, який має діяти вже відповідно до угоди з ЄС, знаходиться у парламенті на розгляді. Сподіваємося, що після виборів до нього дійде черга. Так само зареєстрований законопроєкт про туризм, який відповідає Угоді з ЄС, який також стандарти туризму наблизить до нормативів ЄС”, - сказав Ткаченко.

За його словами, міністерство готує низку інших проєктів законів, які, зокрема, стосуються ефективної охорони та збереження культурної спадщини, забезпечення прав населення на доступні та якісні культурні послуги у контексті реформи децентралізації.

Крім того, додав Ткаченко, відомство активно працює разом з експертами ЄС над проєктами з медіаграмотності та заходами, пов'язаними із державною програмою розвитку народних художніх промислів, яка найближчим часом буде ухвалена на засіданні уряду.

Нагадаємо, законопроєкт "Про медіа" (№2693), який був зареєстрований у Верховній Раді 27 грудня 2019 року, пропонував запровадити спільне регулювання у сфері медіа як поєднання функцій та засобів державного регулювання і галузевого саморегулювання.

Як повідомляв ІМІ, 19 травня Верховна Рада відправила законопроєкт №2693 "Про медіа" на доопрацювання в Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики.

У квітні Олександр Ткаченко повідомив, що до законопроєкту №2693 "Про медіа" внесуть зміни й перепишуть у ньому розділ про діяльність онлайн-ЗМІ.

5 лютого 2020 року Комітет Верховної Ради з питань свободи слова більшістю голосів представників фракції "Слуга народу" підтримав законопроєкт №2693 "Про медіа" і рекомендував парламенту ухвалити його в першому читанні. Водночас комітет не підтримав альтернативний проєкт закону №2693-1 "Про медіа", авторами якого є представники фракції "Європейська солідарність".

Юрист ІМІ Алі Сафаров пропонував комітету повернути законопроєкт на доопрацювання, оскільки вважає, що ухвалення законопроєкту створить правовий хаос. 

27 грудня 2019 року ІМІ зробив експертну оцінку драфту цього законопроєкту і рекомендував розробникам винести текст на публічне обговорення і провести широкі консультації з медіаекспертним середовищем.

27 грудня 2019 року група народних депутатів зареєструвала законопроєкт №2693 "Про медіа". Новий законодавчий акт має стати комплексним документом, що прийде на зміну кільком медійним законам.

Liked the article?
Help us be even more cool!