ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ткаченко ініціює санкції щодо онлайн-сервісів, які пропагують заборонений російський контент

23.09.2020, 15:42
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко просить уряд розглянути можливість застосування санкцій проти онлайн-сервісів, які пропагують та пропонують російський контент.

Про це він сказав під час засідання уряду 23 вересня, повідомляє Укрінформ.

“Пропонується протокольне доручення до Кабінету Міністрів розглянути можливість щодо застосування спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів до онлайн-сервісів, які пропагують та пропонують продукцію різного роду та контент російського виробництва в розрізі продукції та російських серіалів, які заборонені законом, типу сервіси ivi.ru чи відео library.ru”, – сказав Ткаченко.

Як повідомляв ІМІ, 16 вересня Міністерство культури та інформаційної політики (МКІП) повідомило, що готує звернення до компаній Apple та Google з вимогою вилучити мобільний застосунок “ВКонтакті” з переліку доступних завантажень для українських користувачів.

12 вересня розробники соціальної мережі “ВКонтакті” повідомили, що в Україні VK тепер через мобільний додаток можна користуватися без VPN.

15 вересня заступник секретаря Ради національної безпеки та оборони України Сергій Демедюк заявив, що активізація роботи російських соціальних мереж напередодні виборів може становити загрозу національній безпеці України й має на меті збір російськими спецслужбами даних про українських громадян та поширення дезінформації для впливу на громадську думку і маніпулювання нею.

14 травня 2020 року Президент України Володимир Зеленський своїм указом №184/2020 увів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони України від 14 травня “Про застосування, скасування і внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”.

Liked the article?
Help us be even more cool!