ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Телеканалу "Максі ТВ" призначили перевірку через ретрансляцію каналу "Наш"

13.05.2021, 16:31
Фото – YouTube Наш
Фото – YouTube Наш

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову безвиїзну перевірку телеканал “Максі-ТВ” (ТОВ “Наша Прага”) через ретрансляцію телеканалу “Наш”, що порушує його власну програмну концепцію.

Таке рішення Нацрада ухвалила 13 травня на засіданні, повідомляється на сайті регулятора.

Під час моніторингу телеканалу 25 квітня Нацрада зафіксувала в його ефірі не передбачену ліцензією на мовлення ретрансляцію каналу “Наш” загальним обсягом 23 год. 4 хв. / добу в проміжках часу з 00:00 до 16:04 і з 17:00 до 24:00. 

Також канал не транслює передбачених ліцензією культурно-мистецьких, науково-просвітницьких, розважальних, дитячих передач, а також немає фільмопоказу.

Крім того, мовник зменшив обсяг передач іншого тематичного спрямування, яких, відповідно до ліцензії, мало б бути не менш як 42 хв. / добу, а фактично було 19 хв. 44 с / добу. Ним було змінено і формат мовлення: з культурологічно-розважального з фільмопоказом на інформаційно-аналітичний.

Зважаючи на ці обставини, Національна рада призначила ТОВ “Наша Прага” позапланову безвиїзну перевірку та зобов’язала канал подати до Нацради документи й матеріали, необхідні для проведення перевірки.

Як повідомляв ІМІ, 29 квітня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення не переоформила супутникової ліцензії телеканалу “Наш” (ТОВ “Наш 365”), оскільки це питання потребує додаткового вивчення. 

11 березня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення застосувала дві санкції за результатами перевірок двох компаній, що мовлять з логотипом “Наш”.

Зокрема, щодо телеканалу “Максі-ТВ” (ТОВ “Наша Прага”) ухвалено рішення звернутися до суду стосовно анулювання ліцензії, а ТОВ “Наш 365” оголошено попередження.

7 листопада 2018 року в ефір почав мовити інформаційний телеканал “Наш" (на базі нішевого жіночого телеканалу “Максі-ТВ”), власником якого став батько народного депутата Євгена Мураєва, очільника партії “Наші”, Володимир Мураєв.

30 жовтня 2019 року ТОВ “Наш 365”, власниками якого є співробітники каналу “Наш” / “Максі-ТВ”, отримав ліцензію на супутникове мовлення з логотипом “Наш”. ТОВ “Наш 365” засновано в листопаді 2018 року.

Liked the article?
Help us be even more cool!