ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Таліби звільнили двох затриманих у Кабулі журналістів

02.02.2022, 16:04
Фото – AP
Фото – AP

Таліби звільнили двох місцевих журналістів із приватного телеканалу “Аріана” через два дні після того, як їх затримали з невідомих причин. Про це повідомило 2 лютого керівництво телеканалу у твіттері, інформує Радіо Свобода.

“Нарешті “Талібан” звільнив Аслама Еджаба та Варіса Хасрата. Вони перебували під арештом “Талібану” протягом двох ночей”, – ідеться в повідомленні.

Хасрат – продюсер політичного відділу телеканалу “Аріана”, Еджаб – працівник економічного відділу новин.

Нагадаємо, журналістів затримали озброєні таліби біля воріт каналу 31 січня. Це сталося наступного дня після того, як один з гостей розкритикував режим талібів під час дебатів у прямому ефірі, що транслювалися “Аріаною”. Частину дебатів активно поширювали в соціальних мережах.

Як повідомляв ІМІ, “Репортери без кордонів” раніше заявили, що 43% засобів масової інформації в Афганістані закрилися, а 60% журналістів більше не можуть працювати після того, як таліби взяли під свій контроль країну. Сотні журналістів покинули Афганістан за останні чотири місяці, побоюючись репресій чи через неможливість продовжувати вести професійну діяльність. Також надходили повідомлення про затримання, переслідування та напади на працівників ЗМІ.

18 вересня 2021 року понад 100 афганських журналістів звернулися до міжнародної спільноти по допомогу в захисті свободи преси в Афганістані. 

30 серпня 2021 року близько 150 афганських журналістів звернулися до ООН, міжнародної спільноти, правозахисних організацій та платформ підтримки ЗМІ з проханням урятувати їх від талібів.

Liked the article?
Help us be even more cool!