ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сущенко написав листа, подякувавши колегам за підтримку

20.04.2017, 13:17

Власний кореспондент Укрінформу Роман Сущенко, якого понад півроку тому незаконно заарештували в Росії, подякував усім українським та іноземним колегам за підтримку і солідарність. Про це він написав у своєму листі із СІЗО “Лефортово”, повідомляє Укрінформ.

“Останні півроку доля дарує мені унікальну можливість оцінити та відчути силу і глибину журналістської солідарності та підтримки від багатьох колег по цеху, професійних та громадських організацій. Дякую вам за ці хвилини!”, - підкреслив Роман.

Крім колективу свого інформагентства, він подякував паризьким колегам Аллі Лазаревій, Анні Чесановській, Александру Мельнику, Галі Аккерман, Юрію Сафронову, Бенуа Віткіну, Констанс Борк, брюссельській колезі Ірині Сомер, кореспондентці “1+1” у Берліні Наталії Фібріг, московському кореспонденту УНІАН Роману Цимбалюку.

Сущенко також вдячний за підтримку НСЖУ, Міжнародній та Європейській федераціям журналістів, Європейському альянсу інформаційних агентств, Асоціації польських журналістів, “Репортерам без кордонів”, а також представникам ПЕН-клубу, у тому числі віце-президентові Джону Максвеллу Кутзее, які писали йому листи, та іншим.

“Я вам щиро дякую і вірю, що незабаром настане той день, коли зможу подякувати вам особисто”, - наголосив він.

Сущенко згадав, що у квітні цього року виповнюється 15 років, як він свідомо присвятив своє життя журналістиці. “З того часу мені не доводилося шкодувати про свій вибір, оскільки шкодування подібне до книг, які ми не прочитали”, - написав він.

Також Сущенко поділився своїми роздумами про цінність журналістики, яка, з одного боку, має служити суспільству, а з іншого, встановлювати високу планку суспільних ідеалів і цінностей.

Як повідомляв ІМІ, 30 вересня 2016 року у Москві (Росія) неправомірно був затриманий власний кореспондент агентства у Франції Роман Сущенко за звинуваченням “у шпигунстві”.

ФСБ РФ його ідентифікує як кадрового співробітника української військової розвідки полковника, який збирав відомості про діяльність російських Збройних сил. Порушено кримінальну справу за статтею “Шпигунство”.

1 жовтня 2016 року Лефортовський суд Москви заарештував на два місяці громадянина України, кореспондента “Укрінформу” Романа Сущенка, обвинуваченого в шпигунстві.

Захист оскаржив рішення Лефортовського суду Москви про арешт кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка.

15 грудня 2016 року Московський міський суд (Росія) визнав законним продовження арешту журналісту інформагентства “Укрінформ” Роману Сущенку до 30 січня 2017 року.

14 лютого Московський міський суд залишив без задоволення апеляційну скаргу адвоката Марка Фейгіна на продовження арешту українському журналісту Роману Сущенку, якого незаконно утримують під вартою в Росії.

25 січня Лефортовський районний суд Москви продовжив арешт журналісту Укрінформу Роману Сущенку до 30 квітня.

Liked the article?
Help us be even more cool!