ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд залишив без розгляду позов Крюкової проти Лаченкова

Ігор Лаченков, фото – фейсбук Ігоря Лаченкова

Печерський районний суд міста Києва залишив без розгляду позов журналістки підсанкційного проросійського видання “Страна.ua” Світлани Крюкової проти блогера та волонтера Ігоря Лаченкова. 

Про це Ігор Лаченков повідомив у своєму телеграм-каналі.

“Судді Печерського суду залишили без руху позов Свєти Крюкової до мене і повернули без розгляду позов Крюкової до адвоката Євгена Проніна. Можливо переподадуть знову, будемо стежити і тримати вас в курсі”, – написав він.

Натомість суд призначив до розгляду позов Крюкової до військовослужбовця та волонтера Романа Сініцина. Засідання відбудеться 30 жовтня на 11:30.

У обидвох випадках справа стосується захисту честі, гідності та ділової репутації.

Як повідомляв ІМІ, на сайті президента України 23 липня 2024 року було оприлюднено петицію з проханням повного блокування роботи проросійського видання strana.ua та запровадження санкцій щодо низки співробітників, серед яких Світлана Крюкова.

Петиція набрала необхідні 25 тисяч голосів та вже перебуває на розгляді президента.

Ігор Лаченков закликав підписати цю петицію.

Світлана Крюкова – проросійська журналістка, колишня перша заступниця головного редактора проросійської "Страна.ua". Часто була гостею ефірів на телеканалах Медведчука "Наш" та NewsOne. Поширювала російську пропаганду, зазначає рух "Чесно". Національне агентство з питань запобігання корупції спільно з рухом “Чесно” внесли Світлану Крюкову до реєстру державних зрадників.

Інститут масової інформації зібрав раніше опубліковані результати своїх досліджень, які стосувалися діяльності сайту “Страна”, та докази, що це медіа завжди працювало на дискредитацію України.

Запровадження санкцій щодо “Страни”

Як повідомляв ІМІ, 21 серпня 2021 року Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО про запровадження санкцій щодо головного редактора видання “Страна.ua” Ігоря Гужви. Також до санкційного списку потрапили Алла Бондаренко, Галина Солнцева та Любов Лукашина. Останні дві пов’язані з Ігорем Гужвою. Так, саме на його дружину Солнцеву зареєстровано ТОВ “Ласмак”, яке володіє виданням “Страна.ua”. Це видання потрапило під заборону.

16 лютого 2022 року Зеленський розширив санкції проти Ігоря Гужви, додавши туди його сайти strana.ua, strana.news, strana.one, strana.digital, strana.today та “інші вебресурси, які забезпечують доступ до порталу “Cтрана.ua”, а також сторінки видання у фейсбуку, вконтакті, однокласниках.

У березні 2022 року Верховна Рада звинуватила видання “Страна.ua” в коригуванні вогню росіян, оскільки у своєму телеграмі воно публікує точні адреси влучання російських снарядів.

У вересні 2022 році року на сайті президента було оприлюднено петицію про забезпечення належного блокування і повного припинення співпраці держорганів із проросійським виданням “Страна.ua”. Петиція набрала необхідні 25 тисяч голосів і Володимир Зеленський попросив секретаря РНБО Олексія Данілова розглянути цю петицію.

Liked the article?
Help us be even more cool!