ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд відпустив під нічний домашній арешт фігуранта справи про вбивство Веремія

09.08.2021, 15:14
Фото - Громадське
Фото - Громадське

9 серпня Шевченківський районний суд міста Києва змінив запобіжний захід для Павла Бялая, фігуранта справи про вбивство журналіста В'ячеслава Веремія, з тримання під вартою на нічний домашній арешт.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на інформацію ГО “Адвокатська дорадча група”.

“На засіданні колегія під головуванням судді Оксани Голуб розглядала клопотання прокурора про продовження арешту для Бялая. Однак суддя прийняла рішення змінити запобіжний захід”, - йдеться у повідомленні.

Активісти нагадали, що Бялай є обвинуваченим за п. 7, 12 ч. 2 ст. 115 (вбивство з хуліганських мотивів за попередньою змовою), ч. 2 ст. 296 (групове хуліганство), ч. 2 ст. 15 (замах на вчинення злочину), ст. 340 (перешкоджання зборам), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) ККУ.

При цьому зазначається, що за версією слідства, Бялай є “правою рукою Юрія Крисіна”, засудженого за організацію нападу на Веремія у 2014 році.

Як повідомляв ІМІ, Павла Бялая затримали 9 березня 2017 року і звинуватили за чотирма статтями Кримінального кодексу, зокрема в умисному вбивстві та незаконному поводженні зі зброєю, а також у хуліганстві та перешкоджанні мирним зібранням.

За версією слідства, саме Павло Бялай стріляв з вогнепальної зброї в таксі, у якому їхав Веремій, потім витягував журналіста з машини та бив його разом з іншими тітушками. 

Журналіста газети “Вести” В’ячеслава Веремія було вбито в ніч із 18 на 19 лютого 2014 року на перехресті вулиць Володимирської та Великої Житомирської в Києві. Спочатку його жорстоко побили тітушки, а потім він дістав смертельне вогнепальне поранення. Журналіст помер у лікарні швидкої допомоги. Одним із нападників, який бив битою Веремія, виявився 41-річний спортсмен Юрій Крисін.

22 грудня 2017 року Шевченківський районний суд Києва засудив обвинуваченого в причетності до вбивства журналіста Юрія Крисіна до чотирьох років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки за статтею “Хуліганство”. 

13 червня 2018 року Апеляційний суд міста Києва змінив вирок Юрію Крисіну, обвинуваченому в причетності до вбивства В’ячеслава Веремія, призначивши йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на п’ять років.

Колегія суддів Верховного суду залишила чинним вирок Юрію Крисіну у вигляді позбавлення волі строком на п'ять років у справі про вбивство в лютому 2014 року журналіста В’ячеслава Веремія.

Liked the article?
Help us be even more cool!