ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Криму побили і затримали блогера Гайворонського

22.10.2019, 15:49
Фото – фейсбук Євгена Гайворонського / krymr.com
Фото – фейсбук Євгена Гайворонського / krymr.com

В анексованому Криму 22 жовтня російські силовики затримали ялтинського активіста, блогера і журналіста Євгена Гайворонського. Про це кореспонденту Крим.Реалії повідомила сестра активіста Дарина.

За її інформацією, все відбулося в Ялті близько 13:00. Під час затримання його кілька разів ударили обличчям об поліцейську машину. Про те, що трапилося, Гайворонський встиг повідомити сестру телефоном.

"Його затримали співробітники центру "Е" на вулиці Садовій у Ялті. Зараз із поліції його привезли до мирового суду на вулиці Васильєва. Його звинувачують у невиконанні рішення суду, який йому призначив примусове лікування від нібито наркотиків", – розповіла сестра.

Близько двох тижнів тому слідчі органи повернули журналістові український паспорт, вилучений ще навесні під час обшуку в квартирі, яку він винаймав у Ялті.

Коментарі російських правоохоронців у Криму щодо затримання Гайворонського поки відсутні.

7 травня підконтрольний Кремлю Київський районний суд Сімферополя заарештував на 10 діб Гайворонського. До цього російські силовики затримали блогера.

26 березня Гайворонського затримали за підозрою у вживанні наркотичних засобів, пізніше того ж дня підконтрольний Росії Мировий суд у Ялті заарештував Гайворонського на 12 діб за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 6.9 КоАП Росії (вживання наркотичних речовин без призначення лікаря). Крім того, суд зобов'язав Гайворонського пройти лікування від наркотичної залежності.

Гайворонський назвав "маячнею" звинувачення у вживанні наркотиків.

Liked the article?
Help us be even more cool!