ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд у справі Шеремета долучив два томи доказів захисту Антоненка

30.09.2021, 14:15
Фото – Мар'ян Кушнір / Радіо Свобода
Фото – Мар'ян Кушнір / Радіо Свобода

Шевченківський районний суд м. Києва 30 вересня долучив до матеріалів судової справи про вбивство журналіста Павла Шеремета два томи доказів від адвоката обвинуваченого в справі Андрія Антоненка  Дмитра Кругового, повідомляє Укрінформ

За словами захисника, один з цих томів доказів є точною копією одного з томів матеріалів органу досудового розслідування, який був відкритий захисту Антоненка в порядку статті 290 КПКУ.

Як уточнив Круговий, в іншому томі доказів, який захист Антоненка подав до суду, містяться докази, які були отримані на стадії судового розгляду, та низка інших матеріалів.

Зі свого боку прокурор попросив надати йому достатній час для ознайомлення з цими матеріалами, а також з тими, які захисники обвинувачених подавали для долучення до матеріалів судової справи на минулому засіданні.

Представник обвинувачення зазначив, що з доказами захисту, поданими до суду на минулому засіданні, він повною мірою станом на четвер ще не встиг досить ознайомитися.

Суддя, що головує, Оксана Голуб відклала розгляд справи на 18 жовтня на 11:00. Наступні судові засідання в цій справі заплановано на 19, 20 і 21 жовтня – усі на 11:00.

Як повідомляв ІМІ, 28 вересня Шевченківський районний суд Києва в межах розгляду справи про вбивство журналіста Павла Шеремета щодо трьох обвинувачених – Юлії Кузьменко, Андрія Антоненка та Яни Дугарь – перейшов до стадії долучення доказів сторони захисту до матеріалів справи. Зокрема, суд долучив докази від захисника Кузьменко Тараса Безпалого, а саме два томи матеріалів. 

27 серпня Шевченківський районний суд міста Києва змінив підозрюваному в справі про вбивство журналіста Павла Шеремета Андрію Антоненку запобіжний захід з цілодобового домашнього арешту на нічний.

Двом іншим підозрюваним продовжили запобіжні заходи: Яна Дугарь залишилися під особистим зобов'язанням, а Юлія Кузьменко – під нічним домашнім арештом.

Павло Шеремет загинув у Києві 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що Національна поліція затримала та оголосила обґрунтовану підозру фігурантам справи щодо вбивства Павла Шеремета. Нині серед підозрюваних – сержант Сил спеціальних операцій Андрій Антоненко (Riffmaster), військовий медик Яна Дугарь та волонтерка Юлія Кузьменко. Вони заявляють про непричетність до вбивства. Кузьменко зараз перебуває під нічним домашнім арештом, Антоненко – під нічним домашнім арештом, Дугарь – під заставою в розмірі 168 тис. 160 грн.

Liked the article?
Help us be even more cool!