ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд у Росії заслухав ключові пояснення у справі блогера Мемедемінова

10.09.2019, 11:55
Фото – ukrinform.ua
Фото – ukrinform.ua

Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону (Росія) допитав 9 вересня у справі кримськотатарського активіста, громадянського журналіста Нарімана Мемедемінова експерта-лінгвіста Олену Хазімулліну, яка підготувала експертний висновок, що лягло в основу кримінальної справи. Про це повідомив Крим.Реалії адвокат Мемедемінова Едем Семедляєв.

“На основі цього висновку будується вся кримінальна справа. Експерти оцінювали відеоролики, на яких нібито зображений Наріман Мемедемінов. На багато питань захисту Хазімулліна відповідала ухильно, уникала відповідей”, – розповів адвокат.

Олена Хазімулліна публічно не коментувала перебігу судового засідання.

Адвокат Семедляєв розповів, що вказав суду на відсутність документів, що підтверджують компетенцію фахівців цієї експертної установи проводити релігієзнавче дослідження.

“Ні в положенні експертного закладу, ні в статуті навчального закладу (Олена Хазімулліна є співробітником Акмуллінского університету БДПУ ім. М. Акмулли в Уфі. – Ред.) немає вказівок на те, що вони можуть проводити релігієзнавчу експертизу. Суд запросив документи – положення і статут, оскільки в матеріалах справи є лише витяги з них”, – пояснив адвокат.

10 вересня захист Мемедемінова планує допитати культуролога Тимура Уразметова, який, за словами адвокатів, називає себе релігієзнавцем, однак не має документів на підтвердження цього.

Як повідомляв ІМІ, 25 червня 2019 року Північно-Кавказький суд у Ростові-на-Дону розпочав розгляд по суті справи кримськотатарського блогера Нарімана Мемедемінова.

22 березня 2018 року співробітники силових відомств Росії затримали та помістили в ізолятор тимчасового тримання в Сімферополі кримського громадянського журналіста Нарімана Мемедемінова. 23 березня суд заарештував Мемедемінова.

Затриманому висунуто звинувачення за ч. 2 ст. 205 Кримінального кодексу РФ (“Публічні заклики до здійснення терористичної діяльності, вчинені з використанням мережі Інтернет”).

Прокуратура АРК 23 березня 2018 року внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за ознаками кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 146 (“Незаконне позбавлення волі або викрадення людини”), ч. 2 ст. 162 (“Порушення недоторканності житла”) Кримінального кодексу України.

Liked the article?
Help us be even more cool!