ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд у Києві розглядає позов Медведчука щодо заборони книги про Стуса

14.08.2020, 14:00
Фото – volynnews.com
Фото – volynnews.com

Дарницький районний суд Києва 14 серпня продовжує розгляд позову народного депутата Віктора Медведчука проти журналіста й історика Вахтанга Кіпіані та видавництва Vivat з вимогою заборонити розповсюдження книги “Справа Василя Стуса”, повідомляє Укрінформ.

Під будівлею суду зранку, ще до початку засідання, розпочалася акція Руху опору капітуляції, яка стартувала з виступів журналістки-шістдесятниці Маргарити Довгань та колишнього політв’язня, члена Української Гельсінської групи Василя Овсієнка, які особисто знали Стуса.

Акція зібрала громадських активістів, волонтерів, атовців, освітян, музикантів, блогерів, журналістів, і здебільшого це молоді люди. Вони тримають плакати із зображенням Стуса і написами “Ми маємо знати правду” тощо.

Як повідомляв ІМІ, 10 липня Дарницький районний суд Києва переніс на 14 серпня розгляд позову народного депутата Віктора Медведчука проти журналіста й історика Вахтанга Кіпіані з вимогою заборонити розповсюдження його книги "Справа Василя Стуса". 

Улітку 2019 року народний депутат від "Опозиційної платформи – За життя" Віктор Медведчук подав до Дарницького районного суду Києва позов проти журналіста та історика Вахтанга Кіпіані, видавництва Vivat і книжкової фабрики “Юнісофт” з вимогою заборонити поширення його книги “Справа Василя Стуса”. 

"Справу Василя Стуса" видано у 2019 році. Книга містить документи з архіву колишнього КДБ УРСР про резонансну справу поета. У книжці зібрано архівні документи щодо кримінальної справи Стуса, свідчення очевидців, листи письменника з в'язниці, спогади його рідних та друзів.

Медведчук був адвокатом Стуса, коли його в 1980 році заарештували вдруге.

2 жовтня 2019 року Дарницький районний суд Києва розпочав розгляд справи за позовом Медведчука.

Liked the article?
Help us be even more cool!