ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд розпочав розгляд справи за позовом Медведчука проти Кіпіані через книгу про Стуса

02.10.2019, 15:13
Фото – фейсбук Вахтанга Кіпіані
Фото – фейсбук Вахтанга Кіпіані

Дарницький районний суд Києва розпочав 2 жовтня розгляд справи за позовом народного депутата від фракції “Опозиційна платформа – За життя” Віктора Медведчука проти журналіста Вахтанга Кіпіані з вимогою заборонити його книгу “Справа Василя Стуса”, повідомляє Громадське.

Зокрема, Медведчук подав позов “про захист честі, гідності та ділової репутації, спростування недостовірної інформації та заборону розповсюдження книги”.

Крім того, позов стосується не тільки самого Кіпіані, а й ТОВ “Видавництво “Віват” та ПП “Юнісофт”.

За словами Кіпіані, позов стосується двох публікацій у книзі, “в яких описуються колізії із захистом Віктором Медведчуком поета і члена української гельсінської групи Василя Стуса”.

“Він був державним призначеним адвокатом і, як багато інших державних адвокатів у часи Радянського союзу, він виконував роботу як міг. Досвід показав, у порівнянні з іншими адвокатськими історіями того часу він не дуже якісно захищав. Більше того, він допустив деякі речі, які, на мій погляд, з моральних і етичних причин навіть через 40 років пробачати не можна”, – наголосив журналіст.

На його думку, такий позов є свідченням спроби тиску на свободу слова.

Як повідомляв ІМІ, народний депутат від “Опозиційної платформи – За життя” Віктор Медведчук подав до Дарницького районного суду Києва позов проти журналіста та історика Вахтанга Кіпіані з вимогою заборонити поширення його книги “Справа Василя Стуса”. 

“Справа Василя Стуса” видана у 2019 році. Книга містить документи з архіву колишнього КДБ УРСР про резонансну справу поета. У книжці зібрано архівні документи щодо кримінальної справи Стуса, покази свідків, листи письменника з в'язниці, спогади його рідних та друзів.

Медведчук був адвокатом Стуса, коли його в 1980 році заарештували вдруге.

Liked the article?
Help us be even more cool!