ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Медведчук подав до суду на Кіпіані з вимогою заборонити книгу журналіста про Стуса

30.08.2019, 12:02
Фото – фейсбук Вахтанга Кіпіані

Народний депутат від “Опозиційної платформи – За життя” Віктор Медведчук подав до суду на журналіста та історика Вахтанга Кіпіані з вимогою заборонити поширення його книги “Справа Василя Стуса”. Про це Кіпіані повідомив на своїй сторінці у Facebook, інформує Укрінформ.

“Кум і пособник Путіна Віктор Медведчук подав на мене в суд щодо захисту своєї “честі”, “гідності” та “ділової репутації” та “спростування недостовірної інформації” [лапки мої]. Мова іде про тексти з книги “Справа Василя Стуса”, яку ми зробили разом з видавництвом Vivat (воно є співвідповідачем у цій справі)”, – написав Кіпіані.

За його словами, Медведчук вимагає заборонити розповсюдження (продаж) у будь-якій формі і на будь-якій території примірників цієї книги.

Кіпіані додав, що перше засідання в цій справі відбудеться в Дарницькому суді 2 жовтня.

“Справа Василя Стуса” видана у 2019 році. Книга містить документи з архіву колишнього КДБ УРСР про резонансну справу поета. У книжці зібрано архівні документи щодо кримінальної справи Стуса, покази свідків, листи письменника з в'язниці, спогади його рідних та друзів.

Медведчук був адвокатом Стуса, коли його в 1980 році заарештували вдруге.

Liked the article?
Help us be even more cool!