ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд переніс на 14 серпня розгляд справи за позовом Медведчука проти Кіпіані

10.07.2020, 16:36
Фото – фейсбук Вахтанга Кіпіані
Фото – фейсбук Вахтанга Кіпіані

Дарницький районний суд Києва переніс на 14 серпня розгляд позову народного депутата Віктора Медведчука проти журналіста й історика Вахтанга Кіпіані з вимогою заборонити розповсюдження його книги "Справа Василя Стуса". Таке рішення суд ухвалив 10 липня, повідомляє Громадське.

На сьогоднішньому засіданні суд розглянув лише перший том матеріалів справи.

Як повідомляв ІМІ, 10 липня Дарницький районний суд Києва продовжив розгляд позову народного депутата Віктора Медведчука проти журналіста й історика Вахтанга Кіпіані з вимогою заборонити розповсюдження його книги "Справа Василя Стуса".

Улітку 2019 року народний депутат від "Опозиційної платформи – За життя" Віктор Медведчук подав до Дарницького районного суду Києва позов проти журналіста та історика Вахтанга Кіпіані з вимогою заборонити поширення його книги "Справа Василя Стуса". 

"Справу Василя Стуса" видано у 2019 році. Книга містить документи з архіву колишнього КДБ УРСР про резонансну справу поета. У книжці зібрано архівні документи щодо кримінальної справи Стуса, свідчення очевидців, листи письменника з в'язниці, спогади його рідних та друзів.

Медведчук був адвокатом Стуса, коли його в 1980 році заарештували вдруге.

2 жовтня 2019 року Дарницький районний суд Києва розпочав розгляд справи за позовом Медведчука.

Liked the article?
Help us be even more cool!