ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Суд" у Криму оштрафував журналіста "Кримської солідарності"

14.05.2021, 11:45
Фото – crimean-solidarity.org
Фото – crimean-solidarity.org

Нижньогірський районний “суд” в окупованому Криму оголосив вирок у кримінальній справі стосовно громадянського журналіста, стримера “Кримської солідарності” Айдера Кадирова.

Про це повідомляє видання “Кримський процес”

“Суд” визнав журналіста винним у скоєнні злочину, передбаченому статтею 205.6 (“Неповідомлення про злочин”). 

Як покарання Кадирову призначено виплату штрафу в розмірі 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Як повідомляв ІМІ, 12 травня громадянський журналіст, стример “Кримської солідарності” Айдер Кадиров виступив у суді з останнім словом. Він підкреслив, що своєї провини не визнає.

Наприкінці квітня в окупованому Росією Криму “прокуратура” вимагала в Нижньогірському районному “суді” призначити громадянському журналісту, стримеру “Кримської солідарності” Айдеру Кадирову штраф у 25 тисяч рублів. 

31 серпня 2020 року в Криму, у смт Нижньогірське, російські силовики після обшуку затримали кореспондента “Кримської солідарності” та інтернет-газети “Грани.ру” Айдера Кадирова.

У ніч на 1 вересня Айдера Кадирова відпустили під підписку про невиїзд. ФСБ Росії інкримінує йому ст. 205.6 (“Неповідомлення про злочин”) Кримінального кодексу РФ. Як стверджує слідчий ФСБ Валерій Шерстюк, Кадиров разом з іншими затриманими кримськими татарами не розповів про листування за 2015 рік з Уміджоном Дадажоновим, який, за даними російських окупантів, воював на боці терористичної організації ІДІЛ.

28 вересня 2020 року підконтрольний Росії Київський райсуд Сімферополя залишив без задоволення скаргу адвоката Олексія Ладіна на дії слідчого щодо громадянського журналіста Айдера Кадирова.

25 січня 2021 року підконтрольний Росії Нижньогірський районний “суд” Криму відхилив клопотання захисту Айдера Кадирова про припинення кримінальної справи проти нього. 

Liked the article?
Help us be even more cool!