ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд скасував передання медіахолдингу Курченка в управління медіагрупи 1+1

22.06.2021, 16:06
Фото – http://crime.in.ua
Фото – http://crime.in.ua

Окружний адміністративний суд Києва (ОАСК) задовольнив позов Українського медіахолдингу до АРМА та скасував рішення тендерного комітету про його передання в управління ТОВ "1+1 Інтернет".

Про це повідомляє “Економічна правда” з посиланням на рішення суду та коментар заступника голови АРМА Володимира Павленка.

Так, 15 червня ОАСК частково задовольнив позовні вимоги медіахолдингу, який належав бізнесмену-втікачу Сергію Курченку, і скасував рішення тендерного комітету, який обрав управителем УМХ "1+1 Інтернет".

У задоволенні інших позовних вимог суд відмовив.

Зокрема, в УМХ просили суд визнати протиправними дії АРМА щодо добору управителя арештованими активами Курченка.  

Позивач стверджував, що конкурс проводився з порушеннями.

Суд встановив, що пропозиція 1+1 була найбільш економічно вигідною. Там обіцяли 5 млн доходу до держбюджету на місяць, однак з фінзвітності стало відомо, що компанія збиткова.

Зокрема, ТОВ "1+1 Інтернет" приховало, що має кредитну заборгованість перед контрагентами в понад 33 млн грн.

У суді вирішили, що компанія не змогла б гарантувати прибуток на рівні 60 млн грн на рік. 

Засновником ТОВ є кіпрська компанія "Грінтвуд Інвестментс Лімітед".

У коментарі виданню Володимир Павленко сказав, що наразі у відомстві чекають на офіційне надходження рішення суду.

Водночас, УМХ ще фактично не було передане в управління. Договір з "1+1 Інтернет" досі не укладено через відсутність оцінки та згоди Антимонопольного комітету.

Як повідомляв ІМІ, 12 червня 2020 року Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) почало пошук управителя для арештованих активів Українського медіахолдингу.

8 липня стало відомо,  що медіагрупа 1+1 media через одну зі своїх дочірніх компаній претендує на управління активами медіахолдингу Сергія Курченка.

У вересні 2019 року суд передав медіахолдинг UMH Курченка під управління АРМА. Це майно, майнові та корпоративні права були заарештовані в грудні 2015 року.

11 вересня 2020 року Тендерний комітет Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів обрав ТОВ "1+1 Інтернет" управителем активами Українського медіахолдингу.

У портфелі холдингу були друковані та онлайн-видання "Корреспондент", "Теленеделя", "Forbes Україна" (ліцензія була відкликана після попадання Курченка до списку санкцій) та інші. До 2013 року UMH належав Борису Ложкіну.

ТОВ "1+1 Інтернет" входить до складу медіагрупи 1+1 media.

Liked the article?
Help us be even more cool!