ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

АРМА шукає управителя для медіахолдингу Курченка

15.06.2020, 12:20
Фото – http://crime.in.ua
Фото – http://crime.in.ua

Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) почало пошук управителя для арештованих активів Українського медіахолдингу. Відповідне оголошення оприлюднено на сайті АРМА, повідомляє Укрінформ.

“Пошук управителя: корпоративні права, цінні папери, майнові права інтелектуальної власності, нерухоме та рухоме майно Українського медіахолдингу (УМХ). Підстава передання активів в АРМА: ухвала слідчого судді Печерського районного суду м. Києва від 09.09.2019 у справі № 757/44199/19-к”, – зазначається в оголошенні.

Серед активів, для яких здійснюється пошук управителя: корпоративні права 72 юридичних осіб; акції (цінні папери) семи юридичних осіб; майнові права інтелектуальної власності на знаки для товарів і послуг, засвідчені 283 свідоцтвами на знаки для товарів і послуг; нерухоме майно (п'ять нежитлових приміщень та один нежитловий будинок, одна земельна ділянка, два гаражних бокси); рухоме майно (поліграфічне обладнання в кількості 20 одиниць).

Згідно з Єдиним реєстром судових рішень, досудове розслідування проводиться стосовно створення злочинної організації та її структурного підрозділу для скоєння тяжких та особливо тяжких злочинів, а також вчинення в її складі низки кримінальних правопорушень, зокрема заволодіння чужим майном, коштами державних та інших банківських установ, державних підприємств паливно-енергетичного сектору економіки в особливо великих розмірах, ухилення від сплати податків, легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, організації фіктивного підприємництва, тобто створення та придбання суб'єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб) для прикриття незаконної діяльності, що заподіяло велику матеріальну шкоду, а також щодо інших злочинів.

Як зазначав прокурор, члени злочинної організації легалізували привласнені грошові кошти та інше майно, здобуте внаслідок скоєння зазначених злочинів, за допомогою проведення низки вдаваних безтоварних фінансово-господарських операцій через підконтрольні суб'єкти підприємницької діяльності з ознаками фіктивності, а також через підконтрольних осіб і банківські установи – АТ “Брокбізнесбанк” та ПАТ “Реал Банк”, щоб приховати джерела походження коштів, їхніх кінцевих вигодонабувачів та фактичних власників.

У клопотанні зазначалося, що 2013 року для легалізації коштів було придбано акції UMH Group. Частину коштів у розмірі 246,1 млн доларів було сплачено TriLado Enterprise Inc. за допомогою отриманих злочинним шляхом грошей, що надійшли з рахунків підприємств, підконтрольних злочинній організації.

Іншу частину коштів на здійснення угоди в розмірі 160 млн доларів одержано завдяки кредиту, наданого АТ “Укрексімбанк” для підконтрольного злочинній організації ТОВ “Ветек Медіа Інвест”.

За вказаним кредитним договором банк надав позичальнику грошові кошти через відкриття невідновлювальної мультивалютної кредитної лінії з лімітом, еквівалентним 160 млн дол. США, з терміном погашення до 27.10.2022.

Прокурор просив арештувати корпоративні права ТОВ “Твоя преса”, ТОВ “Видавничий Дім “Український Медіа Холдинг”, ТОВ “Радіогрупа”, ТОВ “ТРК “Киевские ведомости”, ТОВ “Телерадіокомпанія “Пілот-Україна”, ТОВ Телерадіокомпанія “Золоті Ворота”, ТОВ “Радіо-Автотов”, “Телерадіокомпанія “Форум”, ТОВ “Радіо “Довіра”, ТОВ “Кулінарний канал”, ТОВ “КИЇВ-Пресс”, ТОВ “Запоріжжя медіа”, ТОВ “ТРК “Донецьк ФМ”, а також інші компанії медіахолдингу.

Нагадаємо, за даними прокуратури, бізнесмен з оточення колишнього президента-втікача Віктора Януковича Сергій Курченко був активним учасником злочинної організації, що завдала державі збитків на суму понад 14 мільярдів гривень. У межах розслідування справи проти Курченка ГПУ повідомила про підозри оточенню п’ятого президента України Петра Порошенка. У підозрах, зокрема, йдеться про купівлю Курченком Українського медіахолдингу за майже $440 мільйонів. Курченко з лютого 2014 року переховується в Росії.

Liked the article?
Help us be even more cool!