ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Активами УМХ управлятиме медіагрупа 1+1 media

14.09.2020, 11:09
Фото – UMH
Фото – UMH

Тендерний комітет Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), обрав ТОВ “1+1 Інтернет” управителем активами Українського медіахолдингу.

Таке рішення ухвалено більшістю голосів за підсумками детального розгляду пропозицій учасників конкурсу з добору управителя активами Українського медіахолдингу, повідомили 11 вересня на сайті АРМА.

“Переможець відбору запропонував найбільш вигідні економічні умови управління активами, зокрема найвищу суму гарантованих щомісячних перерахувань до Державного бюджету в розмірі 5 млн грн, а також прогнозовані  надходження до держбюджету в сумі майже 8 млн грн щомісяця. Натомість пропозиції інших учасників були в кілька разів меншими”, – йдеться в повідомленні.

Окремо АРМА зазначило, що члени тендерного комітету зауважили наявність колізій у нормах спеціального закону про АРМА, КПК України та положеннях судової ухвали, якою активи УМХ передано в управління агентства, що “суттєво ускладнило однозначний вибір на користь будь-кого з учасників конкурсу”.

Згідно з оприлюдненим АРМА повним текстом відповідного протоколу засідання тендерного комітету з питань добору управителів, крім ТОВ “1+1 Інтернет” участь у конкурсі брали ще п'ять компаній: ТОВ “Комунікаційний хаб “Економіка”, ТОВ “Сьогодні Мультимедіа”, ТОВ “Об’єднана медіагрупа”, ТОВ “Видавництво Український медіа дім” та ТОВ “Видавничий дім “Масаві”.

Надалі має бути проведене оцінювання активів та укладений договір про управління між АРМА та ТОВ “1+1 Інтернет”. Крім того, у цьому разі управителю необхідне також погодження Антимонопольного комітету на предмет припустимої концентрації активів.

Як повідомляв ІМІ, 12 червня 2020 року Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) почало пошук управителя для арештованих активів Українського медіахолдингу.

8 липня стало відомо,  що медіагрупа 1+1 media через одну зі своїх дочірніх компаній претендує на управління активами медіахолдингу Сергія Курченка.

У вересні 2019 року суд передав медіахолдинг UMH Курченка під управління АРМА. Це майно, майнові та корпоративні права були заарештовані в грудні 2015 року.

У портфелі холдингу були друковані та онлайн-видання “Корреспондент”, “Теленеделя”, “Forbes Україна” (ліцензія була відкликана після попадання Курченка до списку санкцій) та інші. До 2013 року UMH належав Борису Ложкіну.

ТОВ “1+1 Інтернет” входить до складу медіагрупи 1+1 media.

Liked the article?
Help us be even more cool!