ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд призупинив процес екстрадиції Жанари Ахметової

27.02.2020, 17:00
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Шостий апеляційний адміністративний суд скасував рішення Державної міграційної служби України (ДМСУ) про відмову опозиційній блогерці та активістці з Казахстану Жанарі Ахметовій у наданні статусу біженця або особи, яка потребує додаткового захисту. Таке рішення суд ухвалив 25 лютого, частково задовольнивши апеляційну скаргу Ахметової, повідомляється на сайті Центру громадянських свобод.

Також суд зобов’язав ДМСУ повторно розглянути її справу про отримання статусу шукача притулку. Отже, органи міграційної служби зобов’язані повторно вивчити всі доводи, які свідчать про наявність підстав для надання Жанарі Ахметовій статусу біженця, та ухвалити відповідне рішення.

“Дане рішення говорить про те, що Ахметова залишається під проміжним захистом як людина, яка знаходиться в процедурі отримання статусу біженця”, – зазначає Центр громадянських свобод.

Як повідомляв ІМІ, 14 січня 2020 року Шостий апеляційний адміністративний суд у Києві розпочав розгляд апеляції опозиційної блогерки і громадської активістки з Казахстану Жанари Ахметової (Ахмет) на відмову їй у статусі біженки в Україні.

13 січня 2020 року Жанара Ахметова повідомила, що домагатиметься надання їй в Україні статусу біженки попри те, що раніше їй було в цьому відмовлено.

9 січня 2020 року низка українських правозахисних організацій заявили, що вважають політичним переслідування з боку влади Казахстану опозиційної журналістки Жанари Ахметової та вважають неприпустимою її екстрадицію. 

8 січня 2020 року в Алмати (Казахстан) активісти закликали Україну не видавати з міркувань безпеки їхній країні опозиційну блогерку Жанару Ахметову.

21 жовтня 2017 року журналістка і блогерка з Казахстану Жанара Ахмет була затримана на Київщині у зв’язку з розшуком за лінією Інтерполу.

Жанара Ахмет була змушена тікати до України з Казахстану в березні 2017 року. На батьківщині вона звинувачується в шахрайстві, журналістка вважає справу політично мотивованою. У Києві Ахмет живе разом із сином та просить політичного притулку.

25 жовтня 2017 року Києво-Святошинський суд заарештував казахстанську журналістку Жанару Ахмет на 18 діб.

8 листопада 2017 року Апеляційний суд Київської області визнав незаконним рішення Києво-Святошинського районного суду Київської області про її тимчасовий арешт.

22 листопада 2017 року Апеляційний суд м. Києва віддав на поруки народній депутатці Світлані Заліщук казахську опозиційну журналістку Жанару Ахмет.

6 квітня 2018 року в Окружному адміністративному суді міста Києва Ахмет програла справу проти Державної міграційної служби (ДМС) Київської області, яка відмовила їй у статусі політичного біженця. Журналістка подала апеляцію.

31 липня 2018 року Апеляційний суд Києва скасував рішення Окружного адміністративного суду Києва про відмову казахській журналістці Жанарі Ахмет в оскарженні відмови Державної міграційної служби надати статус біженки.

28 вересня 2018 року Верховний Суд України зобов’язав Державну міграційну службу надати Жанарі Ахмет статус біженки.

Liked the article?
Help us be even more cool!