ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд призначив на 4 жовтня засідання в справі про напад поліцейського на Богдана Кутєпова

16.09.2021, 12:04
Фото – скриншот з відео Сергія Грішина
Фото – скриншот з відео Сергія Грішина

Печерський районний суд міста Києва призначив на 4 жовтня підготовче судове засідання в справі про напад поліцейського на журналіста Богдана Кутєпова у квітні 2020 року під Кабінетом Міністрів. Обвинувальний акт суд отримав 3 серпня. 

Про це йдеться в ухвалі Печерського районного суду Києва від 30 серпня, повідомляє Громадське.

Для участі в засіданні викликають прокурора, захисника, обвинуваченого та потерпілого.

У липні ДБР завершило досудове розслідування щодо поліцейського. Слідство повідомило, що поліцейський під час прямого ефіру з акції протесту навпроти будівлі Кабміну вибив з рук Богдана Кутєпова мобільний телефон і переламав стабілізатор.

Поліцейський також не відрекомендувався й не пояснив журналісту вимог щодо обмежень пересування через пандемію коронавірусу.

Зі свого боку Кутєпов пояснював, що знімав у зеленій зоні лише для кращого ракурсу, але правоохоронець це проігнорував і виштовхав журналіста на тротуар.

Як повідомляв ІМІ, 2 червня 2021 року поліцейському, який перешкоджав роботі журналіста Громадського Богдана Кутєпова у квітні 2020 року під Кабінетом Міністрів, оголошено про підозру за фактом умисного перешкоджання веденню журналістом законної професійної діяльності та пошкодження його майна (ч. 3 ст. 171, ч. 1 ст. 347-1 КК України).

29 квітня 2020 року поліцейські напали на журналіста hromadske Богдана Кутєпова, який вів прямий ефір під Кабінетом Міністрів у Києві, та зламали його техніку.

Патрульна поліція розпочала службове розслідування стосовно поліцейського, який напав на журналіста.

29 квітня 2020 року слідчі Головного слідчого управління ДБР розпочали досудове розслідування щодо нападу на Богдана Кутєпова. Досудове розслідування розпочато за фактом перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що супроводжувалося насильством (ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України).

Державне бюро розслідувань за рік не оголосило підозри в провадженні про напад у Києві на Кутєпова з боку поліцейських. 

Журналіст вважає, що розслідування можуть затягувати, бо поліцейський не зможе працювати в правоохоронних органах, якщо його засудять за перевищення влади.

Liked the article?
Help us be even more cool!