ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд просять усунути трьох членів Нацради від засідань щодо “112 Україна”

19.09.2019, 11:59
Фото - 112.ua
Фото - 112.ua

До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшли позовні заяви, у яких позивачі просять суд заборонити трьом членам Національної ради з питань телебачення і радіомовлення брати участь у засіданнях регулятора, під час яких обговорюються питання стосовно телерадіоорганізацій, що мовлять під емблемою “112 Україна”. Про це повідомляється на сайті Окружного адмінсуду.

Зокрема, суд просять заборонити брати участь Ользі Герасим’юк, Олександру Ільяшенку та Олегу Чернишу.

“У заявах про забезпечення позовів, які надійшли до Окружного адміністративного суду міста Києва, позивачі просять суд заборонити до набрання судовим рішенням у справі законної сили членам Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Ользі Герасим’юк, Олександру Ільяшенку та Олегу Чернишу брати участь у засіданнях Нацради, до порядку денного яких включені питання, які стосуються телерадіоорганізацій, які здійснюють мовлення під емблемою “112 Україна”, – йдеться в повідомленні. 

Також суд просять заборонити цим членам Нацради голосувати за відповідні рішення з питань порядку денного.  

Як повідомляв ІМІ, у вересні 2019 року до Окружного адміністративного суду міста Києва надійшли позовні заяви телерадіоорганізацій, які мовлять під логотипом “112 Україна”, з проханням встановити відсутність з 4 липня 2019 року в Ольги Герасим’юк, Олександра Ільяшенка та Олега Черниша повноважень членів Національної ради з питань телебачення та радіомовлення. Також позивачі просять суд визнати протиправними дії вищевказаних членів Нацради щодо участі 1 серпня в засіданні Нацради та голосування на ньому за рішення з питань порядку денного, зокрема і стосовно призначення позапланової перевірки позивачів.

1 серпня 2019 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланові перевірки п’ятьом цифровим регіональним компаніям, що мовлять із логотипом “112 Україна”.  Перевірку було призначено ТОВ “Новий формат ТВ”, ТОВ “Аріадна ТВ”, ТОВ “Партнер ТВ”, ТОВ “ТВ Вибір” і ТОВ “Лідер ТВ” через зміну формату мовлення з розважально-інформаційного з фільмопоказом на інформаційний та через зміну логотипів ліцензіатів.

16 вересня 2019 року Шостий апеляційний адміністративний суд відмовив групі регіональних компаній, які мовлять під логотипом “112 Україна”, в задоволені апеляції у справі щодо відмови Нацради з питань телебачення і радіомовлення продовжувати їм ліцензії.

19 грудня 2018 року Шостий апеляційний адміністративний суд відмовив Нацраді з питань телебачення і радіомовлення в задоволенні її апеляції та залишив чинною ухвалу Окружного адміністративного суду міста Києва від 17 жовтня, яка забороняє Нацраді відмовляти п’яти компаніям групи “112 Україна” в продовженні їхніх цифрових ліцензій.

17 жовтня 2018 року Окружний адміністративний суд міста Києва заборонив Нацраді ухвалювати рішення про відмову в продовженні строку ліцензії за результатами розгляду заяви групи компаній “112 Україна” до набрання судовим рішенням у цій справі чинності.

У своєму позові компанії попросили суд визнати протиправною бездіяльність Нацради, яка у встановлений законом строк не розглянула їхніх заяв про продовження ліцензій. Нацрада подала апеляцію і просила суд скасувати ухвалу на забезпечення позову.

19 вересня 2019 року Національна рада з  питань телебачення і радіомовлення на своєму засіданні розгляне питання про результати позапланових виїзних перевірок п’ятьох цифрових компаній, що мовлять із логотипом “112 Україна”.

Liked the article?
Help us be even more cool!