ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд відмовився задовольнити апеляцію "112 Україна" у справі про позбавлення ліцензії

17.09.2019, 11:13
Фото – 112.ua
Фото – 112.ua

16 вересня Шостий апеляційний адміністративний суд відмовив групі регіональних компаній, які мовлять під логотипом “112 Україна”, в задоволені апеляції у справі щодо відмови Нацради з питань телебачення і радіомовлення продовжувати їм ліцензії, повідомляється на сайті суду.

“Колегія суддів розглянула апеляційну скаргу ТОВ “ТВ Вибір”, ТОВ “Новий Формат ТВ”, ТОВ “Аріадна ТВ”, ТОВ “Партнер ТВ”, ТОВ “Лідер ТВ” на ухвалу Окружного адміністративного суду міста Києва від 22 липня 2019 року в адміністративній справі №826/16516/18... Колегія суддів Шостого ААС ухвалила рішення залишити без змін рішення суду першої інстанції”, – йдеться в повідомленні.

Зі свого боку юрист “112 Україна” Василь Сметана повідомив телеканалу після засідання, що рішення апеляційного суду відкрило можливість Нацраді відмовити каналу в продовженні ліцензії.

“Від сьогодні (16 вересня. – Ред.) це рішення (апеляційного суду. – Ред) набуває чинності, і ми очікуємо найближчим часом розгляд Національною радою з питань телебачення і радіомовлення питання про продовження ліцензії телеканалу “112 Україна”, і я переконаний, що прогнозоване і вже давно заявлене всіма членами Нацради рішення про відмову продовження цих ліцензій буде прийнято регулятором”, – сказав юрист. 

Як повідомляв ІМІ, 19 грудня 2018 року Шостий апеляційний адміністративний суд відмовив Нацраді з питань телебачення і радіомовлення в задоволенні її апеляції та залишив чинною ухвалу Окружного адміністративного суду міста Києва від 17 жовтня, яка забороняє Нацраді відмовляти п’яти компаніям групи “112 Україна” в продовженні їхніх цифрових ліцензій.

17 жовтня 2018 року Окружний адміністративний суд міста Києва заборонив Нацраді ухвалювати рішення про відмову в продовженні строку ліцензії за результатами розгляду заяви групи компаній “112 Україна” до набрання судовим рішенням у цій справі чинності.

У своєму позові компанії попросили суд визнати протиправною бездіяльність Нацради, яка у встановлений законом строк не розглянула заяви цих компаній про продовження їхніх ліцензій. Нацрада подала апеляцію і просила суд скасувати ухвалу на забезпечення позову.

22 липня 2019 року Окружний адміністративний суд скасував власну заборону Нацраді ухвалювати рішення про скасування ліцензії компаніям, які мовлять під емблемою “112 Україна”. Через це позовники звернулися з апеляційною скаргою до Шостого апеляційного суду.​

Liked the article?
Help us be even more cool!