ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"112 Україна" просить суд визнати відсутність повноважень трьох членів Нацради

10.09.2019, 14:54
Фото – nbn.ua
Фото – nbn.ua

Телерадіоорганізації, які мовлять під логотипом “112 Україна”, просять Окружний адміністративний суд міста Києва встановити відсутність в Ольги Герасим’юк, Олександра Ільяшенка та Олега Черниша повноважень членів Національної ради з питань телебачення та радіомовлення.

Відповідні позовні заяви надійшли до суду, повідомляється на сайті Окружного адміністративного суду Києва.

Позивачі просять суд визнати протиправними дії членів Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ольги Герасим’юк, Олександра Ільяшенка та Олега Черниша щодо участі 1 серпня в засіданні Нацради та голосування на ньому за рішення з питань порядку денного, зокрема і стосовно призначення позапланової перевірки позивачів. 

Окрім цього, суд просять встановити відсутність із 4 липня 2019 року в Ольги Герасим’юк, Олександра Ільяшенка та Олега Черниша повноважень членів Національної ради з питань телебачення та радіомовлення, оскільки, на думку позивачів, скінчився п'ятирічний термін здійснення ними відповідних повноважень.

Наразі суд вирішує питання щодо відкриття проваджень за цими адміністративними позовами.

Як повідомляв ІМІ, 1 серпня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланові перевірки п’ятьом цифровим регіональним компаніям, що мовлять із логотипом “112 Україна”. 

Зокрема, перевірку було призначено ТОВ “Новий формат ТВ”, ТОВ “Аріадна ТВ”, ТОВ “Партнер ТВ”, ТОВ “ТВ Вибір” і ТОВ “Лідер ТВ” через зміну формату мовлення з розважально-інформаційного з фільмопоказом на інформаційний та через зміну логотипів ліцензіатів.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення повідомила, що в період із 22 по 23 серпня буде проведено позапланові виїзні перевірки п’ятьох цифрових регіональних компаній, що мовлять із логотипом “112 Україна”.

Liked the article?
Help us be even more cool!