ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада позапланово перевірить 5 компаній, що мовлять із логотипом "112 Україна"

01.08.2019, 14:08

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланові перевірки п’ятьом цифровим регіональним компаніям, що мовлять із логотипом “112 Україна”. Таке рішення Нацрада ухвалила 1 серпня на підставі моніторингу від 19 липня, повідомляється на сайті регулятора.

Зокрема, перевірку призначено ТОВ “Новий формат ТВ”, ТОВ “Аріадна ТВ”, ТОВ “Партнер ТВ”, ТОВ “ТВ Вибір” і ТОВ “Лідер ТВ” через зміну формату мовлення із розважально-інформаційного із фільмопоказом на інформаційний та через зміну логотипів ліцензіатів.

Під час моніторингу цих мовників було зафіксовано ознаки порушення галузевого законодавства, які є однаковими для усіх цих ліцензіатів, оскільки вони транслюють однакове програмне наповнення. Компанії не дотримуються умов ліцензії в частині програмної  концепції мовлення. 

Якщо в ліцензії передбачено 2 год. 30 хв. на добу інформаційно-аналітичних і публіцистичних передач, а також показ культурно-мистецьких,  науково-просвітницьких (по 15 хв./добу), розважальних і музичних (3 год. 30 хв./добу), дитячих (30 хв./добу) передач і фільмопоказ, то насправді телеканали транслюють лише інформаційно-аналітичні і публіцистичні передачі обсягом 22 год. 50 хв. 17 сек./добу. Також змінено логотипи ліцензіатів. Дозвільні документи на мовлення визначають такі логотипи для цих регіональних компаній: “ТОВ “Новий формат ТВ” емблема “112 Україна”, “ТОВ “Аріадна ТВ” емблема “112 Україна”, “ТОВ “Партнер ТВ” емблема “112 Україна”, “ТОВ “ТВ Вибір”, ТОВ “Лідер ТВ”. Натомість усі телеканали використовують лише частину логотипа –  “112 Україна”.

“Зазначені факти свідчать про недотримання ліцензіатами частини сьомої статті 27, частини восьмої статті 28, частин першої та третьої статті 46 і пункту а) частини першої статті 59 Закону України «Про телебачення і радіомовлення». За результатами позапланових перевірок Національна рада ухвалить рішення, відреагувавши на підтверджені порушення”, - повідомила Нацрада.

Liked the article?
Help us be even more cool!