ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд Італії сьогодні продовжить розгляд справи Марківа

15.10.2020, 10:44
Віталій Марків у суді в Мілані, Італія, 1 жовтня 2020 року, фото – radiosvoboda.org
Віталій Марків у суді в Мілані, Італія, 1 жовтня 2020 року, фото – radiosvoboda.org

Суд у Мілані сьогодні, 15 жовтня, продовжить розгляд апеляції на вирок нацгвардійцю Віталію Марківу, засудженому до 24 років позбавлення волі за обвинуваченням у причетності до загибелі італійського журналіста Андреа Роккеллі на Донбасі 2014 року, повідомляє Укрінформ.

Під час третього судового засідання суд має почути висновки дослідження щодо висловлювань нацгвардійця Віталія Марківа про трагедію, коли він уже перебував у в’язниці.

Як повідомляв ІМІ, 1 жовтня апеляційний суд у Мілані (Італія) призначив додаткові експертизи в справі українського нацгвардійця Віталія Марківа. 

29 вересня в Мілані (Італія) розпочався розгляд апеляції в його справі.

5 червня 2020 року під час доповіді у Верховній Раді міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що слідчий експеримент, проведений Міністерством внутрішніх справ України в справі Віталія Марківа доводить його непричетність до вбивства італійського фотографа. 

У травні 2020 року в Слов’янську (Донецька область) група експертів провела слідчий експеримент у кримінальному провадженні Нацполіції про обставини загибелі італійського фоторепортера Андреа Роккеллі та російського перекладача Андрія Миронова. Попередній висновок свідчить про те, що постріли лунали з місця, яке контролювали бойовики

12 липня 2019 року суд в італійському місті Павія засудив Марківа до 24 років ув’язнення.

Віталія Марківа, який має громадянство України та Італії, було заарештовано 30 червня 2017 року в аеропорту Болоньї. Його звинувачують у причетності до загибелі італійського фоторепортера Андреа Роккеллі та російського перекладача Андрія Миронова внаслідок стрілянини біля Слов’янська 24 травня 2014 року.

Військовий відкидає обвинувачення і заперечує свою причетність. Його адвокат Рафаелле Делла Валле вважає обвинувачення проти Віталія Марківа безпідставними, а слідство упередженим. Україна також заперечує причетність бійця Національної гвардії до смерті італійського репортера.

Сторона обвинувачення – батьки загиблого, журналістські організації Італії – наполягали на версії умисного вбивства фотокореспондента під час війни на Донбасі.

Liked the article?
Help us be even more cool!