ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада просить РНБО та СБУ перевірити факти щодо дій власника 4 каналу

10.06.2022, 10:20
Фото – фейсбук Олексія Ковальова
Фото – фейсбук Олексія Ковальова

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення просить Службу безпеки України та Раду національної безпеки і оборони України перевірити факти, що свідчать про ознаки колабораціонізму в діях народного депутата Олексія Ковальова.

Про це повідомляється на сайті Нацради. 

У разі їхнього підтвердження і притягнення депутата до кримінальної відповідальності регулятор просить СБУ вжити заходів для скасування реєстрації і припинення діяльності ТОВ “ТРК “Інтеррадіо” (4 канал), кінцевим бенефіціарним власником якого він є.

З таким проханням Нацрада звернулася після інформації про зустріч Ковальова з представниками влади рф і його схвальну оцінку дій держави-агресора. Зокрема, зазначає регулятор, на його сторінці у фейсбуці повідомлено, що під час цієї розмови йшлося про новий статус Херсонської області, “щонайтіснішу інтеграцію з Росією” та “повномасштабну інтеграцію аграріїв Херсонщини в економічну модель Росії”.

Олексій Ковальов, відповідно до даних Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, є власником ТОВ “ТРК “Інтеррадіо”, яке має ліцензію Національної ради на супутникове мовлення з логотипом “4” (комбіноване). Крім того, ця компанія є власником ТОВ “Корона санрайс”, яке також має ліцензію на цифрове мовлення в мультиплексі МХ-5 з логотипом “4”.

Наразі в Нацраді є заява ТОВ “ТРК “Інтеррадіо” про зміну власника, кінцевого бенефіціарного власника та пов’язаних осіб. Оскільки до поданих документів були зауваження, рішення щодо переоформлення регулятор ще не ухвалив.

“Власник суб’єкта інформаційної діяльності (телеканалу) може здійснювати вирішальний вплив на його управління або господарську діяльність, а тому Національна рада як регулятор занепокоєна, що зазначений медіаресурс може бути використаний О. Ковальовим і пов’язаними особами для підриву інформаційної безпеки держави”, – повідомляє Нацрада, і тому, зважаючи на таку ймовірність, звернулася до СБУ та РНБО.

Як повідомляв ІМІ, 8 червня власник 4 каналу, народний депутат Олексій Ковальов, який виїхав на окуповану Херсонщину, зізнався, що співпрацює з російськими загарбниками, і підтримав захоплення регіону росією. Цього ж дня Держбюро розслідувань повідомило про порушення кримінального провадження щодо Олексія Ковальова за колабораційну діяльність.

28 квітня фракція “Слуга народу” у Верховній Раді зупинила членство народного депутата Олексія Ковальова та звернулася до генерального прокурора і голови Служби безпеки щодо порушення справи для розслідування обставин його перебування на тимчасово окупованій частині Херсонської області. Депутата підозрюють у державній зраді.

Також Ковальова виключили зі складу парламентської фракції політичної партії “Слуга народу”.

Олексій Ковальов назвав “несподіваним” і безпідставним рішення зупинити його членство у фракції “Слуга народу”. 

28 квітня колектив 4 каналу попросив суспільство не ототожнювати працівників телеканалу з поведінкою власника телеканалу Олексія Ковальова. Канал заявив, що Ковальов з перших днів повномасштабного вторгнення рф в Україну не виходив на зв'язок та не надав телеканалу і його працівникам жодної підтримки.

Наприкінці грудня 2021 року стало відомо, що Олексій Ковальов купив в екснардепа Дмитра Добродомова 4 канал.

Liked the article?
Help us be even more cool!