ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

StopFake запустив телеграм-бот для автоматичної перевірки фейків

Фактчекінговий проєкт StopFake запустив телеграм-бот для автоматичної перевірки фейків – @StopFakeUkraine_bot. Про це повідомляється на сайті проєкту.

Бот дозволяє перевіряти інформацію в текстовому, аудіо- та відеоформатах.

Новий інструмент розроблено в співпраці з іспанською фактчекінговою організацією Maldita.

У бот можна надсилати зображення, відео або текстове повідомлення з коротким описом фейкових новин, з якими користувачі зіткнулися в соціальних мережах. 

“Завдяки статтям, які постійно додаються на наш вебсайт, і алгоритмам штучного інтелекту наш чат-бот може порівняти ваш запит з уже опублікованими на нашому сайті спростуваннями та поділитися з вами потрібним посиланням. Якщо фейк ще не спростований нашою командою, чат-бот запам’ятає ваш запит і поширить посилання на статтю, щойно вона з’явиться на нашому сайті”, – зазначають експерти.

У StopFake додали, що отримання запитів аудиторії допомагає їм зрозуміти, які фейки стають вірусними, і якнайшвидше перейти до їхнього спростування.

Як повідомляв ІМІ, у лютому 2024 року Головне управління розвідки України запустило оновлений “Головний бот розвідки”. Туди можна надсилати інформацію, яка допоможе знищувати склади, споруди, техніку окупантів, кораблі тощо; здобувати важливу інформацію про сили та засоби ворога, дислокацію високопосадовців, колаборантів; виявляти плани окупантів та діяти на випередження; фіксувати наслідки завданим окупантам ударів.

Liked the article?
Help us be even more cool!