ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Стали зброєю Путіна": представниця Єврокомісії пояснила, чому блокування росЗМІ не є цензурою

26.09.2022, 17:55
Віцепрезидентка Європейської комісії з питань цінностей та прозорості Віра Йоурова. Скрін із трансляції Медіацентру "Україна" у Львові
Віцепрезидентка Європейської комісії з питань цінностей та прозорості Віра Йоурова. Скрін із трансляції Медіацентру "Україна" у Львові

Санкції ЄС проти російських телеканалів не цензура, а стримування зброї російського президента Володимира Путіна.

На цьому наголосила віцепрезидентка Європейської комісії з питань цінностей та прозорості Віра Йоурова під час пресбрифінгу у Львові, повідомляє Укрінформ.

Вона акцентувала на тому, що ЄС уже зробив дві речі стосовно російського втручання і дезінформації. По-перше, ратифікували санкції, які запровадили Балтійські держави, а по-друге, застосували санкції до "Спутника", Russia Today та ще кількох російських каналів, що дуже критикувалося в Європі.

“Нас звинувачували в цензурі, в обмеженні свободи медіа. Це неправда. Ми тимчасово застосовуємо санкції до так званих засобів масової інформації, які просто стали зброєю Путіна. Ми не можемо більше дозволити собі наївність. Саме тому вдалися до цих безпрецедентних кроків”, – сказала Йоурова.

Вона додала, що наразі ЄС працює над сьомим списком санкцій проти РФ. У ньому можливі рішення в енергетичній сфері та імпорту, але разом з тим важлива увага буде приділена і медіа. Йоурова наголосила, що сьогоднішня зустріч з міністром культури та інформаційної політики Олександром Ткаченком, була надзвичайно корисною, адже завдяки цій розмові вона зрозуміла, “хто поширює найтоксичнішу брехню і хто повинен опинитися в санкційному списку”.

Як повідомляв ІМІ, 2 березня ЄС терміново зупинив мовлення російських державних ЗМІ Sputnik і RT / Russia Today на території Євросоюзу. У квітні США запровадили санкції щодо російського телеканалу “Царьград”, який належить бізнесмену Костянтину Малофєєву. Також санкції щодо цього каналу застосував Кабінет Міністрів України.

На початку червня ЄС офіційно оголосив про запровадження шостого пакета санкцій проти Росії, яким передбачено заборону мовлення трьох російських телеканалів: “Россия 24”, “Россия РТР” та ТВЦ.

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки України виклав перелік російських медіа, які є джерелами дезінформації про події на Сході України, та закликав уникати їх.

Liked the article?
Help us be even more cool!