ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кабмін запровадив санкції щодо російської пропагандистської групи компаній "Царьград"

02.09.2022, 16:25
Фото – tadviser.ru
Фото – tadviser.ru

Кабінет Міністрів України застосував санкції до російської пропагандистської групи компаній “Царьград”.

Таке рішення уряд ухвалив на засіданні 2 вересня, повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Загалом пакет санкцій стосується 99 фізичних (список очолили доньки володимира путіна) та 178 юридичних осіб. Пропозиції щодо цих санкцій надали органи влади за дорученням віцепрем’єр-міністра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук.

Під санкції потрапили підприємства військово-промислового комплексу рф, посадових осіб нацбанків росії та Білорусі. Зокрема, передбачено застосування санкцій до групи компаній “Сернія” і пов’язаних осіб – саме вони використовувались рф для обходу санкційних обмежень і постачання продукції мікроелектроніки для потреб військово-промислового комплексу. До російських виробників мікроелектроніки і програмного забезпечення та компаній, що причетні до хакерських атак.

Як повідомляв ІМІ, раніше Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки України виклав перелік російських медіа, які є джерелами дезінформації про події на Сході України, та закликав уникати їх. Зокрема, до списку ввійшов канал “Царьград”.

У квітні США запровадили санкції щодо російського телеканалу “Царьград”, який належить бізнесмену Костянтину Малофєєву.

Liked the article?
Help us be even more cool!