ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ЄС схвалив шостий пакет санкцій. Забороняється мовлення "России 24", "России РТР" та ТВЦ

03.06.2022, 12:22
Фото – agropolit.com
Фото – agropolit.com

Європейський Союз офіційно оголосив про запровадження шостого пакета санкцій проти росії. 

Про це повідомляє “Бабель” з посиланням на пресслужбу Ради ЄС.

У ЄС забороняють мовлення трьох російських телеканалів: “Россия 24”, “Россия РТР” та ТВЦ.

Проти росії запроваджують нафтове ембарго. Воно запрацює для сирої нафти через шість місяців, а для нафтопродуктів через вісім. Винятки – Болгарія та Хорватія, також під санкції не потрапить нафта, яка постачається трубопроводами.

Від SWIFT відімкнуть три російські банки: Сбербанк, Московський кредитний банк та Россельхозбанк. Також відімкнуть один білоруський – Білоруський банк розвитку та реконструкції.

Крім того, ЄС забороняє надання росії будь-яких бухгалтерських, консультаційних, рекламних послуг, а також доступ до хмарних сервісів.

ЄС розширює перелік компаній та осіб, яким буде заборонено продавати товари подвійного призначення. Туди ввійдуть як росіяни, так і білоруси. Також буде розширено перелік і самих товарів, зокрема туди додадуть близько 80 хімікатів, які можуть застосовуватися для виготовлення хімічної зброї.

Євросоюз розширює перелік персональних санкцій проти людей та компаній. Туди додали росіян, які підтримують війну, відповідальні за воєнні злочини в Бучі та повʼязані з оборонною промисловістю рф. Конкретні імена та назви оприлюднять у журналі ЄС.

Обговорення шостого пакета санкцій тривало майже місяць через постійне блокування з боку Угорщини.

Як повідомляв ІМІ, 2 березня ЄС терміново зупинив мовлення російських державних ЗМІ Sputnik і RT / Russia Today на території Євросоюзу.

Liked the article?
Help us be even more cool!