ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Центр стратегічних комунікацій назвав російські ЗМІ, які поширюють фейки про події на Сході України

18.02.2022, 18:50
Фото – pixabay.com
Фото – pixabay.com

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки виклав перелік російських медіа, які є джерелами дезінформації про події на Сході України, та закликав уникати їх.

Про це Центр повідомив на своїй фейсбук-сторінці.

За даними Центру, десятки російських медіа розпалюють ненависть та поширюють фейкові “жахалки”.

“Кремль на максимум ввімкнув на Сході України “радіо тисячі пагорбів”. … Деякі з них самі вдаються до провокацій, аби створити відповідну картинку. Буквально: вони інсценують обстріли. Там, де вони збираються, завжди будуть кров, смерть і руйнування”, - йдеться у повідомленні.

До списку увійшли: НТВ, ИА “Антифашист”, RT, газета “Комсомольская правда”, РИА “ФАН”, ТК “Россия”, журнал “Русское слово”, РЕН ТВ, Лента.ру, ТК “Царьград”, МИА “Россия сегодня”, “Интерфакс”, ИА “Главные новости”, МИЦ “Известия”, телеканал “Звезда”, сетевое издание “Wargonzo”, газета “Вечерняя Москва”, “Общество друзей Юманите”, Anna News.

Також Центр зазначає, що на Донбасі “вже помітили такий кривавий пропагандистський десант”: спецкори “Комсомольськой правды” Олександр Коц, Дмитро Стешин та Дарья Асламова, а також кореспондент проєкта WarGonzo Семен Пегов.

“Ці медіа безперечно причетні до злочинів на Сході України Уникайте медіа з цього списку. Вони є джерелами дезінформації та ворожнечі”, - йдеться у повідомленні. 

“Радіо тисячі пагорбів” – руандійська радіостанція, яка зіграла вирішальну роль у геноциді в Руанді 1994 року. Найбільш жорстоко вбивали саме там, де воно працювало, створюючи відповідну атмосферу. Пізніше працівників цього радіо визнали винними в геноциді.

Liked the article?
Help us be even more cool!