ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Спроба вручення повістки журналісту "Слідства.Інфо": розслідування триває, підозри не вручено

Фото – Слідство.Інфо

Досудове розслідування щодо спроби працівників ТЦК вручити повістку журналісту “Слідства.Інфо” Євгену Шульгату після його розслідування про статки родини ексголови департаменту кібербезпеки СБУ Іллі Вітюка триває. Підозри фігурантам справи наразі не вручено.

Про це йдеться у відповіді Офісу генерального прокурора на запит “Української правди”.

“На даний час досудове розслідування триває, процесуальне рішення у порядку статті 278 КПК України  (вручення письмового повідомлення про підозру. – Ред.) не приймалося”, – йдеться у відповіді Офісу ГПУ.

Досудове розслідування здійснює Головне слідче управління Державного бюро розслідувань за процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Офісу генерального прокурора.

Що передувало

4 квітня 2024 року вийшов матеріал “Слідства.Інфо” про статки дружини та матері Іллі Вітюка. Журналісти виявили, що його рідня володіє нерухомістю щонайменше на 25,5 млн грн за ринковою вартістю. Зокрема, дружина Вітюка Юлія під час війни купила квартиру, яка коштує понад 20 млн грн. 

Напередодні публікації розслідування, 1 квітня, у супермаркеті в Оболонському районі Києва до журналіста “Слідства.Інфо” Євгенія Шульгата підійшли співробітники Солом’янського ТЦК та намагалися вручити йому повістку. 

6 квітня редакція “Слідства.Інфо” заявила, що працівник СБУ міг давати вказівки представникам військкомату щодо вручення повістки Євгенію Шульгату. У такий спосіб спецслужбовці хотіли покарати розслідувача, який викрив елітне майно керівника Департаменту кібербезпеки СБУ Іллі Вітюка, вважає медіа. 

8 квітня 2024 року Офіс генерального прокурора розпочав кримінальне провадження у зв'язку із ситуацією щодо вручення повістки журналісту.

9 квітня 2024 року стало відомо, що голова СБУ Василь Малюк відсторонив керівника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Іллю Вітюка від виконання посадових обов'язків на час перевірки обставин, оприлюднених журналістами “Слідства.Інфо”.

А 1 травня 2024 року президент України Володимир Зеленський звільнив Іллю Вітюка з посади начальника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ.

Liked the article?
Help us be even more cool!