ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Офіс ГПУ відкрив провадження щодо вручення повістки журналісту Слідства.Інфо

Офіс Генерального прокурора розпочав кримінальне провадження у зв'язку з ситуацією щодо вручення повістки журналісту Слідство.інфо Євгенію Шульгату. Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора.

Кримінальне провадження відкрито за попередньою правовою кваліфікацією ч.1 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) та ч.3 ст.171 Кримінального кодексу України (перешкоджання професійній діяльності журналістів), вчинене співробітниками Служби безпеки України та Територіального центру комплектування.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні доручено Головному слідчому управлінню Державного бюро розслідувань.

Що передувало

Як повідомляв ІМІ, 6 квітня редакція Слідства.Інфо заявила, що працівник СБУ міг давати вказівки представникам військкомату щодо вручення повістки журналісту Євгенію Шульгату. У такий спосіб спецслужбовці хотіли покарати розслідувача, який викрив елітне майно керівника департаменту кібербезпеки СБУ Іллі Вітюка, вважає медіа. 

Медіарух вимагає відкрити кримінальне провадження щодо співробітників СБУ та ТЦК через інцидент із журналістом Слідства.Інфо.

6 квітня Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський заявив, що доручив провести службову перевірку щодо інформації Слідства.Інфо про намагання вручити повістку їхньому журналісту після розслідування.

У Службі безпеки України заявили, що вивчають оприлюднену редакцією Слідства.Інфо інформацію про тиск СБУ через представників ТЦК на журналіста Євгенія Шульгата після оприлюднення його розслідування про керівника департаменту кібербезпеки СБУ Іллю Вітюка.

Liked the article?
Help us be even more cool!