ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Справа Шеремета: представниця потерпілих заявила відвід усьому складу суду

25.05.2021, 14:16
Фото – Free Dr Kuzmenko
Фото – Free Dr Kuzmenko

Представниця потерпілих у справі щодо вбивства журналіста Павла Шеремета Оксана Мельник під час розгляду цієї справи в Шевченківському районному суді міста Києва заявила відвід усьому складу суду, повідомляє Укрінформ.

“...Заявляю відвід (усьому складу суду. – Ред.)”, – сказала Мельник.

Відповідаючи на запитання одного з присяжних, чи вона вважає, що всі присяжні Шевченківського району Києва були обрані незаконно, Мельник сказала, що це зроблено, на її думку, серед іншого поза межами встановленого строку.

Наразі в засіданні оголошено перерву для отримання інформації про обрання присяжних від апарату суду.

У залі засідання присутні представники обвинувачених, самі Кузьменко, Антоненко і Дугарь та їхні адвокати. Антоненко наразі сидить поруч зі своїм захисником.

На минулому засіданні суд дослідив низку відеозаписів і документів, які містяться в матеріалах справи, а також продовжив запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту для Кузьменко і дію обов'язків для іншої обвинуваченої Дугарь на два місяці.

Як повідомляв ІМІ, Павло Шеремет загинув у Києві 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що Національна поліція затримала та оголосила обґрунтовану підозру фігурантам справи щодо вбивства Павла Шеремета. Нині серед підозрюваних – сержант Сил спеціальних операцій Андрій Антоненко (Riffmaster), військовий медик Яна Дугарь та волонтерка Юлія Кузьменко. Вони заявляють про непричетність до вбивства. Кузьменко зараз перебуває під цілодобовим домашнім арештом, Дугарь – під заставою у розмірі 168 тис. 160 грн.

30 квітня Шевченківський райсуд Києва змінив запобіжний захід для обвинувачуваного в справі щодо вбивства журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.

Liked the article?
Help us be even more cool!