ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Слідчі відкрили адвокатам підозрюваних 38 томів справи про вбивство Шеремета

01.06.2020, 18:42
Фото – скриншот з відео Нацполіції
Фото – скриншот з відео Нацполіції

Слідчі Нацполіції відкрили для ознайомлення 38 томів матеріалів досудового розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета адвокатам підозрюваних Яни Дугарь, Юлії Кузьменко та Андрія Антоненка.

Про це 1 червня у відеозверненні на фейсбук-стрінці Нацполіції повідомив старший слідчий у справі Василь Бирко, інформує Громадське.

За його словами, матеріали провадження загалом налічують понад дві сотні томів: 38 – стосовно трьох підозрюваних, понад 200 – щодо встановлення інших фігурантів, організаторів та замовників злочину. Провадження стосовно ймовірних виконавців виокремили, але продовжується встановлення інших імовірних учасників злочину, організаторів і замовників. 

“Зокрема, опрацьовано майже 20 тисяч годин відеозаписів, а це записи від п’яти днів до двох місяців фіксації, допитано понад 3000 осіб, опрацьовано майже 44 тисячі абонентських номерів, 15 тисяч ІМЕІ та 400 моніторингів. При цьому в кожному моніторингу – від 4 000 до 200 000 з’єднань абонентів. Окрім того, проведено відповідно до рішень судів 180 окремих слідчих (розшукових) дій, призначено 106 комплексних експертиз”, – зазначив Бирко.

Слідчий додав, що з матеріалами провадження адвокати Дугарь, Антоненка та Кузьменко відтепер можуть ознайомитися як у будівлі Головного слідчого управління Нацполіції, так і в ізоляторі тимчасового тримання, де утримуються двоє підозрюваних. Після ознайомлення сторони захисту з матеріалами справи сформований обвинувальний акт скерують до суду.

Як повідомляв ІМІ, 21 травня фігурантам справи про вбивство журналіста Павла Шеремета – Юлії Кузьменко, Андрію Антоненку та Яні Дугарь – змінили підозри.

22 травня поліція завершила розслідування щодо трьох підозрюваних у виконанні вбивства Шеремета.

Павло Шеремет загинув у Києві 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля, у якому перебував.

12 грудня 2019 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що Національна поліція затримала та оголосила підозру фігурантам справи щодо вбивства Павла Шеремета. 

Того ж дня на брифінгу за участю президента Володимира Зеленського заступник голови Національної поліції – начальник кримінальної поліції Євген Коваль назвав п'ятьох підозрюваних у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета: сержант Сил спеціальних операцій Андрій Антоненко, військовий медик Яна Дугарь, волонтер Юлія Кузьменко та ветерани збройного конфлікту на Донбасі Інна і Владислав Грищенки.

Коваль повідомив, що вибухівку під автомобіль журналіста Павла Шеремета підклали музикант і доброволець АТО Андрій Антоненко та лікарка й волонтерка Юлія Кузьменко.

Слідство вважає основною версією вбивства журналіста Павла Шеремета дестабілізацію соціально-політичної ситуації в країні.

Liked the article?
Help us be even more cool!